facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ο Τσίπρας εγκαινιάζει σταθμό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αλλά το τρένο θα έρθει σε... δύο χρόνια

Άλλη μια φιέστα στήνει σήμερα ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εγκαινιάσει τον σταθμό του Μετρό «Συντριβάνι». Βέβαια το Μετρό θα λειτουργήσει στο τέλος του 2020, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για τον πρωθυπουργό που θα εκφωνήσει και χαιρετισμό, προφανώς για να πανηγυρίσει για το έργο που... ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στη συμπρωτεύουσα λίγες ημέρες μετά την ομολογουμένως μέτριας απόδοσης ομιλία για το Μακεδονικό στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, σε μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα εμφάνιση.
«Είναι η πρώτη φορά που το μετρό της Θεσσαλονίκης βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης» προϊδέασε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.

Τα «εγκαίνια» θα γίνουν στις 2 το μεσημέρι και προηγουμένως ο πρωθυπουργός θα έχει συναντηθεί με πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και τους αντιπροέδρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο).

Καλαφάτης: Κάλπη-κη φιέστα

«Κάλπη-κη φιέστα, με σοβαρό οικονομικό κόστος, στήνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα μέρος από τον δήθεν έτοιμο σταθμό θα ξηλωθεί αμέσως μετά για να ολοκληρωθούν εργασίες που δεν έγιναν», αναφέρει σε δήλωσή του για τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει σφραγίδα. Ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Προχώρησε με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η επέκταση του προς την Καλαμαριά με πόρους προγράμματος του ΕΣΠΑ, του οποίου είχα ως αρμόδιος υπουργός την εποπτεία», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «παρά τις αρχικές αναστολές και καθυστερήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να το συνεχίσει». «Δυστυχώς», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης, «απομένουν άλλα 2 χρόνια για τα εγκαίνια».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και διαμαρτυρίες αστυνομικών

Για υπηρεσιακό χάος που προκλήθηκε από την άφιξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών.

«Από το μεσημέρι της Παρασκευής έχουμε δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα συναδέλφων που εκφράζουν την αγανάκτηση τους για το ότι διοικητές τους κόβουν τις ημερήσιες αναπαύσεις λόγω μέτρων των εγκαινίων ενός σταθμού μετρό. Τι και αν οι συνάδελφοι μας γιορτινές ημέρες είχαν κανονίσει να περάσουν στιγμές με τις οικογένειες τους, η ΓΑΔΘ φρόντισε να τους υπενθυμίσει ότι κανείς δεν τους υπολογίζει και δεν τους σέβεται», αναφέρει η πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική κίνηση, υπάρχουν υπηρεσίες που ακόμα και αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημερώσει το προσωπικό τι ώρα και που θα εκτελέσουν υπηρεσία, ενώ σε όσες δεν υπάρχουν κομμένες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις οφείλεται στο ότι οι διοικητές δεν εκδίδουν εβδομαδιαία υπηρεσία.

«Από τα παραπάνω είναι εύκολα αντιληπτό ότι παρά τις αμέτρητες έγγραφες διαταγές του κ. Αρχηγού για σεβασμό στα δικαιώματα των αστυνομικών, δεν ισχύουν στο βασίλειο της Θεσσαλονίκης όπου κάποιοι νομίζουν ότι η υπηρεσία είναι τσιφλίκι τους και οι Αστυνομικοί που υπηρετούν δεν έχουν προσωπική ζωή, οικογένειες, υποχρεώσεις. Αυτά βέβαια συμβαίνουν όταν οι έγγραφες διαταγές βγαίνουν αλλά κανείς δεν ελέγχει αν εφαρμόζονται, ενώ βασιλεύει η ατιμωρησία γι'αυτούς που τις παραβιάζουν», σημειώνεται ακόμα.

Η πρωτοβουλία ανέφερε τέλος πως η επίσκεψη και συμμετοχή του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων εκατοντάδων αστυνομικών.

«Είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να βγουν και χωρίς κομμένα ρεπό, αρκεί κάποιοι να σκέφτονταν το προσωπικό και όχι τις κρίσεις του Ιανουαρίου», τονίζεται τέλος στην ανακοίνωση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news