facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Σκόπια: Επιστολή σε Πούτιν και Λαβρόφ για προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Συμβούλιο Ασφαλείας

«Το Παμμακεδονικό Εθνικό Συμβούλιο – Μακεντόνιουμ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, αντιπροσωπεία του, είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Σκόπια, όπου συζήτησαν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα και στην οποία παραδόθηκαν επιστολές προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς ζητήθηκε από αυτούς, (η Ρωσία), ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου

Ασφαλείας κατά την επόμενη συνεδρίαση που έχει προγραμματισθεί για τον Ιανουάριο του 2019 να ματαιώσουν κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης της Συμφωνίας Τσίπρα –Ζάεφ για το όνομα της Μακεδονίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή από τον παγκόσμιο χάρτη της χώρας μας με το αιώνιο και συνταγματικό μας όνομα», όπως σημειώνεται.

Συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Μετά από εισήγηση του Δρ Ιγκόρ Γιάνεφ, ζητήθηκε, επίσης, να τεθεί το ζήτημα της νομιμότητας της πρόσθεση όρων για τη Μακεδονία και την παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

» Να ζητηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας, η συμβουλευτική γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο το 2011 αποφάνθηκε υπέρ της Μακεδονίας στη διαμάχη με την Ελλάδα.

»Την ίδια στιγμή, χθες, και κατόπιν αιτήματος του Μπιλ Νικόλοφ από τον Καναδά, ο πρόεδρος του Διεθνούς Κινήματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Μακεδονίας, μια αντιπροσωπεία του Παμμακεδονικού Εθνικού Συμβουλίου – Μακεντόνιουμ, έστειλε για λογαριασμό τους επιστολή στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

»Αυτή απευθύνεται στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντίμιρ Πούτιν, παροτρύνοντας τη Ρωσία και τους συμμάχους της, να σταθούν σε διεθνές επίπεδο για την υπεράσπιση της Μακεδονίας και έτσι να εμποδίσουν όλες τις προσπάθειες (που βρίσκονται) σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για τη διαγραφή της Μακεδονίας από τον παγκόσμιο χάρτη των εθνών», αναφέρει επακριβώς το κείμενο.

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news