facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Τον… χαβά της η Τουρκία: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο» λέει ο Ακάρ

Συνέχεια στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Κύπρου και της Ελλάδας έδωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, με νέες του δηλώσεις.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu ο Ακάρ επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Η δήλωση Ακάρ βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με την ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πριν από περίπου έναν μήνα, ο Ερντογάν είχε απειλήσει πως «οι ενέργειες της Ελλάδας και της «Ελληνικής Κύπρου» στην περιοχή για υδρογονάνθρακες συνιστούν απειλή και κίνδυνο για την Τουρκία», υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία και το ψευδοκράτος («Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όπως την είχε αναφέρει χαρακτηριστικά) «είναι αποφασισμένες να βάλουν σε σειρά αυτές τις χώρες».

Μάλιστα ο Ακάρ, πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, φέρεται να αναφέρθηκε και στο νέο δόγμα που προσπαθεί να εισάγει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί «γαλάζιας πατρίδας». Σύμφωνα με αυτό, η Άγκυρα δεν θα αφήνει κανέναν να κάνει οτιδήποτε στη θάλασσα χωρίς προηγουμένως να ερωτηθεί και να συμφωνήσει η ίδια.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news