facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Άνοιξε με προβλήματα η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

«Πεσμένη» φαίνεται ότι έιναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας, μέσω της οποίας μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα επρόκειτο να ανοίξει στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 07.12.2018, ωστόσο το σύστημα δεν φάνηκε να... ανταποκρίνεται. 
Όποιος προσπαθεί αυτή την ώρα να μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinonikomerisma.gr, βλέπει μία εικόνα, η οποία πληροφορεί ότι «η εφαρμογή είναι προσωρινά μη διαθέσιμη».

Πάντως σε κάποια στιγμή, φαινόταν η σελίδα να μην έχει καν πρόσβαση και η εικόνα που αντίκρυζαν οι ενδιαφερόμενοι ήταν η κάτωθι:
merisma




Λίγο μετά τις 9.30 η σελίδα φάνηκε να λειτουργεί εμφανίζοντας την παρακάτω εικόνα: 
merisma__2_




Παρόλα, αυτά λίγα λεπτά αργότερα η πλατφόρμα εμφάνιζε ξανά το μήνυμα «προσωρινά μη διαθέσιμη». Από την ΗΔΙΚΑ αναφέρθηκε ότι η πλατφόρμα δεν είχε ακόμη φορτωθεί και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι έβλεπαν τα εν λόγω μηνύματα. 

Η πρώτη πληρωμή, εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα και ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων, έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου.

Το αρχικό περιουσιακό όριο τίθεται στα 125.000 αντί για 120.000 ευρώ πέρυσι, ενώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού – ενήλικο ή ανήλικο – το όριο προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ αντί για 15.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι. 

Η κλίμακα τερματίζει στα 185.000 ευρώ αντί για τα 180.000 ευρώ πέρυσι. 
Την ίδια στιγμή διατηρούνται οι ίδιες εισοδηματικές κλίμακες, πράγμα που σημαίνει πως κανείς δεν κερδίζει ή χάνει το μέρισμα εξαιτίας εισοδήματος.
Ωστόσο οι δικαιούχοι θα μετρήσουν απώλειες στο ποσό που τελικά θα λάβουν καθώς είναι “ψαλιδισμένο” από 50 έως 150 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι. 

Τι ισχύει για τους ανέργους 

Άτομα με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον 6 μήνες εντός του 2018 ευνοούνται όπως και πέρυσι στα εισοδηματικά κριτήρια. Ειδικότερα, όσοι έχουν 6 μήνες συνεχόμενης ανεργίας από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 30 Νοεμβρίου 2018 μπορούν να αφαιρέσουν έως και 9.000 ευρώ από το εισόδημα που δήλωσαν για το 2017, ώστε να μην χάσουν το φετινό μέρισμα επειδή πέρυσι δούλευαν και είχαν εισόδημα. Αν έχουν πάνω από 6 μήνες ανεργίας το 2018, προστίθενται επιπλέον 1.500 ευρώ “έκπτωσης” από το εισοδηματικό κριτήριο για κάθε μήνα ανεργίας επιπλέον του 6μηνου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news