facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Βουλή: Διαδικασίες εξπρές για Θάνου και μεταναστευτικό επιδιώκει το Μαξίμου

Με διαδικασίες εξπρές επιχειρεί να διεκπεραιώσει το Μέγαρο Μαξίμου μια σειρά από νομοθετικές και πολιτικές εκκρεμότητες μετατρέποντας για μια ακόμα φορά την Βουλή σε γραφείο κυβερνητικών εξυπηρετήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παράλληλα με την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 στην Ολομέλεια της Βουλής οι αρμόδιες επιτροπές συζητούν με διαδικασίες κατεπείγοντος δύο κρίσιμα νομοσχέδια με πλήθος προβληματικών διατάξεων.

Μεταξύ των προωθούμενων ρυθμίσεων περιλαμβάνεται και η ετήσια παράταση του σκανδαλώδους πλαισίου διαχείρισης κονδυλίων για το μεταναστευτικό κατά παρέκκλιση κάθε κανόνα διαφάνειας καθώς και η νομιμοποίηση δαπανών που ήδη έχουν γίνει. Όπως είναι φυσικό, οι ρυθμίσεις συζητούνται στην σκιά του προϋπολογισμού ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι κανένα από τα προηγούμενα προεδρεία της Βουλής δεν είχε επιτρέψει την συζήτηση κρίσιμων νομοσχεδίων παράλληλα με την συζήτηση του προϋπολογισμού.

Επίσης, σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό πινάκιο την ερχόμενη Τετάρτη στις 9:30 το πρωί, λίγες ώρες μετά την λήξη της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό, θα συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου τα μέλη της να εκφράσουν γνώμη για την πρόταση της κυβέρνησης να τοποθετηθεί η κυρία Βασιλική Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Την ίδια ημέρα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια με κατεπείγουσα διαδικασία νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας ενώ την επόμενη πάλι με την ίδια διαδικασία θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολτικής. Τέλος την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η συζήτηση επερώτησης για την ΔΕΠΑ που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία από τις 19 Νοεμβρίου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news