facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Παραπεμπτικά ΕΟΠΥΥ: Προσοχή! Λήγουν νωρίτερα -Τι πρέπει να κάνετε

Πρόβλημα έχει ανακύψει με πολλούς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς από 1η Νοεμβρίου έχει αλλάξει το χρονικό διάστημα ισχύος των παραπεμπτικών το οποίο έχει μειωθεί από τον ένα μήνα που ήταν μέχρι πρόσφατα, στις τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, η αλλαγή δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να «χάνουν» τον χρόνο εκτέλεσης των εξετάσεων και να οδηγούνται ξανά στους ιατρούς για νέα παραπεμπτικά.

Δείτε τι αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών:

«Σοβαρές δυσλειτουργίες αναφορικά με την εκτέλεση των παραπεμπτικών που έχουν εκδοθεί μετά τις 01.11.2018»

Όπως είναι γνωστό την 01η Νοεμβρίου 2018 δημοσιεύθηκε ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΦΕΚ Β΄/ 4898/2018), στο άρθρο 6 παρ. 3 του οποίου ορίζεται ότι: «Τα παραπεμπτικά εκτελούνται υποχρεωτικά μέσα σε τρεις (3) εβδομάδες από την ημερομηνία έκδοσης τους και καθίστανται άκυρα μετά την παρέλευση του ανωτέρω αναφερόμενου χρονικού διαστήματος…».

Ενώ λοιπόν η ανωτέρω πρόβλεψη έχει εφαρμογή από τις 01.11.2018, το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν είχε «ενημερωθεί» ώστε τα παραπεμπτικά που εκδίδονται από την 01.11.2018 να αναγράφουν ως ημερομηνία λήξης τρεις εβδομάδες σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα, αλλά συνεχιζόταν να αναγράφεται ως ημερομηνία λήξης ο ένας μήνας όπως ίσχυε.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω δυσλειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης ήταν βεβαίως να επικρατήσει σοβαρή αναστάτωση μεταξύ ασθενών και ιατρών, οι οποίοι είχαν παραπεμπτικά που είχαν εκδοθεί από 1η .11.2018 και έπειτα και έφεραν ημερομηνία λήξης ένα μήνα αργότερα, ενώ σύμφωνα με τον νέο κανονισμό είχαν ήδη λήξει μια εβδομάδα νωρίτερα!

Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδιανόητο για την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και του ΕΟΠΥΥ να υφίστανται οι ιατροί τις αρνητικές συνέπειες, με την σημαντικότερη να κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν για παραπεμπτικά που εκτέλεσαν μετά την 01.11.2018 και ενώ έφεραν ημερομηνία λήξης τέσσερις εβδομάδες έπειτα, στην πραγματικότητα η προθεσμία εκτέλεσης είχε ήδη εκπνεύσει, χωρίς ωστόσο αυτό να αναγράφεται!

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε όπως κάνετε αποδεκτά τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί μετά την 01.11.2018 και έχουν εκτελεστεί τέσσερις εβδομάδες αργότερα, όπως κανονικά αναγράφει η ημερομηνία λήξης τους, ώστε να για μια ακόμα φορά να μην χρειαστεί να είναι οι γιατροί τα εξιλαστήρια θύματα!

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news