facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κομισιόν για το απαράδεκτο σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης για την Χειμάρρα

Στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ζήτημα με τις προσπάθειες της Αλβανικής κυβέρνησης να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε σχετική επιστολή προς τον αρμόδιο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονιάς, Γιοχάνες Χαν. κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει στην επιστολή του ως «απαράδεκτη» την απόφαση της κυβέρνησης της Αλβανίας να παραχωρήσει στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού εκτάσεις στη Χειμάρρα που περιλαμβάνουν ιδιοκτησίες μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ο Μητσοτάκης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε, όπως αναφέρει, η συγκεκριμένη απόφαση να ανακληθεί και οι ιδιοκτησίες των Ελλήνων που ανήκουν στην ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

«Η εν λόγω απόφαση συνιστά ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για «τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, οι οποίες δεν βοηθούν την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας στην Ε.Ε. και δεν συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της Ελλάδος και τις Αλβανίας».

Τέλος, τονίζει ότι η λήψη των αναγκαίων μέτρων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα στείλει «σαφές μήνυμα προς την αλβανική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να παύσει τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες που υπονομεύουν τόσο τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας όσο και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν αστάθεια στην κρίσιμη περιοχή των δυτικών Βαλκανίων».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news