facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Πρωτοβουλία στήριξης των παιδιών που βρίσκονται στα νοσοκομεία Παίδων με εισαγγελική εντολή

Πρωτοβουλίες για τα παιδιά που βρίσκονται στα Νοσοκομεία Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» με εισαγγελική εντολή αναλαμβάνει το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», με απόφαση της Προέδρου του κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.
Η κυρία Βαρδινογιάννη,την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, συναντήθηκε με τον Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριο Μανώλη Παπασάββα και ενημερώθηκε αναλυτικά για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών τα οποία κατόπιν εισαγγελικής εντολής απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον και καταλήγουν να φιλοξενούνται στα Νοσοκομεία Παίδων.
Πρόκειται για παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον με εντολή Εισαγγελέα λόγω παραμέλησης, περιστατικών βίας και γενικότερα ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης.  Τα παιδιά αρχικά μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Παίδων προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος και παιδοψυχιατρική εκτίμηση, όμως στη συνέχεια παραμένουν εκεί για αρκετούς μήνες μέχρι να βρεθεί ίδρυμα κατάλληλο για να τα φιλοξενήσει.  Το διάστημα αυτό κάποιες φορές μπορεί να ξεπερνά ακόμα και το ένα έτος, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για υγιή παιδιά που δεν χρήζουν νοσηλείας.
Η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε την πρόθεση της να στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο τα παιδιά αυτά, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα  παραμονής τους στα Νοσοκομεία.
«Πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και πρέπει όλοι να φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά αυτά.  Προσωπικά θα κάνω ό, τι μπορώ, γιατί τα παιδιά αυτά είναι παιδιά όλων μας», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, η κυρία Βαρδινογιάννη βρέθηκε κοντά στα παιδιά που φιλοξενούνται αυτή την στιγμή στα Νοσοκομεία Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.& Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ».  Σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ειδικά για τα παιδιά αυτά, η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε μαζί τους και τους μοίρασε δώρα φροντίζοντας να νιώσουν την αγάπη και την θαλπωρή που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.
Στιγμές χαράς στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε η ΕΛΠΙΔΑ
Στιγμές χαράς στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε η ΕΛΠΙΔΑ
«Από την αρχή του 2018 μέχρι σήμερα από τα Νοσοκομεία Παίδων έχουν περάσει πάνω 150 παιδιά με εισαγγελική εντολή, ενώ αυτή τη στιγμή και στα δύο Νοσοκομεία φιλοξενούνται 50 παιδιά.  Τα παιδιά αυτά είναι από ημερών μέχρι 16 ετών. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, γιατί η πλειοψηφία των παιδιών αυτών είναι παιδιά υγιή, που χρειάζονται ένα ήρεμο και σταθερό περιβάλλον για να μπορέσουν να επανέλθουν σταδιακά στην καθημερινότητα, και όχι έναν κλειστό χώρο όπως είναι ένα Νοσοκομείο.  Ευχαριστούμε την κυρία Βαρδινογιάννη για την ευαισθησία και την πρόθεσή της να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να δοθεί  μια λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για την πρωτοβουλία της για την διοργάνωση της σημερινής Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που προσέφερε στιγμές χαράς στα παιδιά και χάρισε αρκετά παιδικά χαμόγελα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Παπασάββας.
real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news