facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ η επένδυση στο Ελληνικό για ακόμη μια φορά

Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει για ακόμη μια φορά το θέμα της συνταγματικότητας και νομιμότητας της επένδυσης στο Ελληνικό.

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και νομικά πρόσωπα ζητούν με προσφυγές τους, οι οποίες συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής» για το οποίο, με γνωμοδότηση του τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει ανάψει το πράσινο φως το δικαστήριο.

Ενώπιον του ΣτΕ οι δικηγόροι των προσφευγόντων έθεσαν τις ενστάσεις τους εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στους ουρανοξύστες που προβλέπονται στα σχέδια υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να ξεπερνούν το ύψος της Ακρόπολης και πρέπει να εναρμονίζονται με το Αττικό τοπίο. Επιπλέον, σημείωσαν ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα παραβιάζει την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και σωρεία συνταγματικών διατάξεων, όπως επίσης την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Στο στόχαστρο των δικηγόρων μπήκε και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία κατά τους ισχυρισμούς τους εκπονήθηκε εκ των υστέρων ενώ όπως ανέφεραν δόθηκε περιορισμένος χρόνος διαβούλευσης.

Από την πλευρά τους οι παρεμβαίνοντες υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πολεοδομική επιβάρυνση τονίζοντας ότι από τα 6.000 στρέμματα τα 3.500 είναι ελεύθεροι χώροι ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στις μικρές δασικές εκτάσεις που υπάρχουν υπογραμμίζοντας ότι τα δένδρα είναι τεχνικά φυτεμένα, διάσπαρτα και είναι καλλωπιστικά.

Οι δικηγόροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) ανέφεραν ότι για το επίμαχο έργο πρέπει να εξετασθεί και η οικονομική διάστασή του επισημαίνοντας ότι δημιουργεί 19.000 θέσεις εργασίας και αποφέρει έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου. Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news