facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Προφυλακιστέος ο Ριχάρδος - «Είμαι αθώος» δήλωσε στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την μαραθώνια απολογία του, τόσο με υπόμνημά του όσο και προφορικά ο Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς, δηλώνοντας αθώος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται οι οποίες είναι συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μετά την απολογία του με την σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας διαφθοράς και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος  και αύριο θα πάρει τον δρόμο για τη φυλακή.

Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας δήλωσε : «Παρά τις προσπάθειες μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν υποδομή υποθέσεως αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση» και πρόσθεσε ότι πεποίθηση του είναι ότι κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του Πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατέλαβε την κατάληξη της υπόθεσης.

Προφυλακιστέα και η φερόμενη ως υπαρχηγός

Με απόφαση ανακρίτριας διαφθοράς και εισαγγελέως, προφυλακιστέα κρίθηκε μετά τον Ριχάρδο και η φερόμενη ως υπαρχηγός του  κυκλώματος γραμματέας στο κεντρικό κατάστημα της οδού Πατησίων, η οποία εμφανίζεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη και μητέρα δύο παιδιών αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες συναλλαγές και πως εργαζόταν νόμιμα στο κατάστημα.

«Υπαρχηγός με 1.200 μισθό τον μήνα, είναι αστείο» σχολίασαν οι συνήγοροι της για τα στοιχεία της δικογραφίας εις βάρος της εντολέως τους.

Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής 40 κατηγορούμενοι και έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οκτώ κατηγορούμενοι.

Ολόκληρη η απολογία του

Αναλυτικότερα, υποστήριξε ότι δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της λαθρεμπορίας, αφού δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προανακριτική πράξη και δεν συμμετείχε η αρμόδια τελωνειακή αρχή, απλά οι αστυνομικοί που επελήφθησαν της αστυνομικής προανάκρισης ήσαν παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο και δεν αντελήφθησαν ότι δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν είναι ούτε μέλος ούτε (συν)αρχηγός οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχει διαπράξει ποτέ το αδίκημα της λαθρεμπορίας και δεν έχει νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ως ενεχυροδανειστής, επισήμανε δεν έχει παραλάβει ποτέ προϊόντα εγκληματικών πράξεων, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των υπαλλήλων του, καθόσον σε όλα τα καταστήματα υπάρχει προσωπικό που μεριμνά να εισέρχονται μόνο πελάτες που φέρουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, και σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συναλλαγής να καταγράφονται τα στοιχεία τους στα βιβλία που προβλέπει η νομοθεσία.

Ακόμη, είπε ότι ουδέποτε έχει παραλάβει στα καταστήματά μου έστω και ένα αντικείμενο άτυπα χωρίς να καταγραφεί η συναλλαγή, και ουδέποτε έχω παραλάβει αντικείμενα από τρίτους ενεχυροδανειστές ή πρόσωπα που συγκεντρώνουν αντικείμενα άνευ αδείας και παραστατικών.

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι μεταφορείς των κοσμημάτων από τα υποκαταστήματά του προς το κεντρικό κατάστημα, οι οποίοι εργάζονται για την εταιρία «DK Hellas Security» έχουν επανειλημμένως υποστεί εξονυχιστικούς αστυνομικούς ελέγχους ως προς την προέλευση των κοσμημάτων και την καταγραφή αυτών στα βιβλία των επιχειρήσεών μου με αρνητικό πάντοτε αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ουδέποτε έχει έρθει σε επικοινωνία με τους φερόμενους ως γυρολόγους ή «πασπαρτού» ή τρίτους ενεχυροδανειστές αλλά και ουδέποτε πραγματοποίησε παράνομη εξαγωγή χρυσού μέσω λεωφορείων ή με οποιονδήποτε τρόπο, αφού οι εξαγωγές που πραγματοποιεί είναι πάντοτε νόμιμες μέσω του τελωνείου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εξαγωγές χρυσού μέσω λεωφορείων

Εάν έχουν γίνει παράνομες εξαγωγές χρυσού μέσω λεωφορείων, σημείωσε εκείνος δεν έχει καμία απολύτως γνώση και σχέση με αυτές και είναι βέβαιος ότι ο εξαχθείς χρυσός και ο κατασχεθείς στο λεωφορείο χρυσός δεν προέρχονται από τα καταστήματά του, διότι ο χρυσός που συγκεντρώνεται από τα καταστήματά του σε μορφή κοσμημάτων, διακινείται για τήξη στο χυτήριό μου επί της οδού Στουρνάρη 29, το οποίο έχει τη νόμιμη άδεια.

Στην συνέχεια ανάφερε ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να διακινηθεί χρυσός προς λεωφορεία με ή χωρίς νομιμοφανή παραστατικά της επιχείρησής του, οι δε κατασχεθείσες πλάκες χρυσού στο λεωφορείο είναι αδύνατο να προέρχονται από την επιχείρησή του, αφού οι πλάκες χρυσού της επιχειρήσεώς του φυλάσσονται σε ειδικές κούτες συσκευασμένες για το αεροδρόμιο με ειδική σφραγίδα για να μην υπάρχει παραβίαση, καθώς επίσης αναγράφουν και το όνομα της παραλήπτριας εταιρείας.

«Ουδέποτε κατείχα μαύρο χρήμα»

Περαιτέρω, ανέφερε ότι ουδέποτε κατείχα «μαύρο» χρήμα και ουδέποτε διέθεσα «μαύρο» χρήμα σε προωθητικές ενέργειες, αλλ’ αντιθέτως τα χρήματα για τις διαφημίσεις των καταστημάτων προέρχονταν από τον κύκλο εργασιών του που μόνο για το έτος 2017 ήταν 14,3 εκατομμύρια ευρώ, βάσει των φορολογικών του δηλώσεων. Η δε αναφερόμενη ζημία 2,4 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι πραγματική αλλά λογιστική, διότι στη λήξη της χρήσης 2017 κατείχε απούλητο χρυσό αξίας 9,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος φορολογικά καταχωρείται στο παθητικό ως εμπορεύματα λήξης και όχι στο ενεργητικό.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Τούρκο συναρχηγό του διευκρίνισε:

«Με τον A. I., αυτός με προσέγγισε το έτος 2015 και μου πρότεινε να συνεργαστώ με εταιρείες συμφερόντων του ιδίου και του αδελφού του A. G. στην Τουρκία στο αντικείμενο της εξαγωγής χρυσού προς τη συγκεκριμένη χώρα. Μου ανέφερε ότι ήδη συνεργαζόταν με πολλά ενεχυροδανειστήρια και ότι η συγκεκριμένη εξαγωγή ήταν συμφέρουσα, διότι η Τουρκία δεν φορολογεί το χρυσό σε μορφή σκραπ, και ότι οι εταιρείες του πωλούν το χρυσό στο τουρκικό χρηματιστήριο χρυσού που λειτουργεί από το 1995. 

Πράγματι, η Τουρκία πραγματοποιεί τεράστιες εισαγωγές σε ακατέργαστο χρυσό και ασήμι, επειδή είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες σε παραγωγή και εμπορία κοσμημάτων, τόσο στους τουρίστες που την επισκέπτονται όσο και δια εξαγωγής σε τρίτα κράτη, όπως Ιράκ, Καναδάς, Ελβετία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλπ, ενώ παράλληλα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά την Ινδία στην κατοχή χρυσού για λόγους επένδυσης.

Εσφαλμένα δε, φέρεται από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας ότι δήθεν ο A. I. χρηματοδοτούσε την επιχείρησή μου, καταβάλλοντάς μου χρήματα από εγκληματική δραστηριότητα, διότι η αλήθεια είναι ότι, ενεργώντας για λογαριασμό των εταιρειών του συγγενούς του A.G., ο ως άνω εξοφλούσε την οφειλή αυτών από την εξαγωγή του χρυσού και ασημιού της επιχείρησής μου στην Τουρκία συνήθως τμηματικά, εκτός της πρώτης περιόδου μετά την έναρξη της συνεργασίας μας, ότε, προκειμένου να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ μας, μού προκατέβαλε την αξία του προς εξαγωγή χρυσού. Αυτός είναι ο λόγος που για την εξασφάλισή του υπεγράφη από εμέ υπεύθυνη δήλωση αναγνώρισης οφειλής ύψους 500.00 ευρώ και αποδέχτηκα ισόποση συναλλαγματική.

Συνήθως τα χρήματα τα έφερνε ο I. ή δικοί του άνθρωποι και η επιχείρησή μου εξέδιδε αποδείξεις είσπραξης μετρητών, τα δε χρήματα καταβάλλονταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς μου, ιδίως στην Εμπορική Τράπεζα, ως εισπράξεις της επιχείρησης.

Επίσης, θέλω να διευκρινίσω ότι η πρόσληψη του I. ως εργαζομένου στην επιχείρησή μου οφείλεται σε παράκλησή του, προκειμένου να βοηθηθεί στην ανανέωση της άδειας παραμονής και εργασίας του, δοθέντος άλλωστε ότι πράγματι απασχολείτο καθημερινά στα γραφεία της επιχείρησής μου.

Με τον καιρό και επειδή οι συναλλαγές μας εξελίσσονταν ομαλά, αναπτύχθηκε εμπιστοσύνη και με βοηθούσε κάποιες φορές σε εξωτερικές εργασίες που προηγούνται της αποστολής του χρυσού και του ασημιού στο αεροδρόμιο για εξαγωγή».

Για το σκάφος αναψυχής

Ως προς το σκάφος αναψυχής που κατέχει υποστήριξε: «Αναφορικά με την κατηγορία ότι δήθεν νομιμοποίησα έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα μέσω της ανακαίνισης του σκάφους μου (που είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΝΕΠΑ), πρέπει να τονισθεί ότι τα έξοδα αυτά ανήλθαν μόλις στο ποσό των 40.000 ευρώ περίπου, το δε σκάφος αγοράσθηκε έναντι ποσού 220.000 ευρώ, δηλαδή το συνολικό κόστος ήταν 260 χιλιάδες ευρώ που δικαιολογούνται επαρκώς από τα ετήσια εισοδήματά μου εκ της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας (προσκομίζω αντίγραφο του βιβλίου εξόδων της ιδιοκτήτριας εταιρείας με τα σχετικά παραστατικά)».

Οι κωδικοί των τηλεφωνικών επικοινωνιών

Σχετικά με τους γνωστούς κωδικούς που χρησιμοποιούσε κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τους συνεργάτες του ανέφερε:

«Το πνεύμα των συνομιλιών μου με τους συνεργάτες μου είναι η καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων μου. Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένες συνομιλίες μου με τη Γ. Ν.:

2.7.2018 Αφορούν συνεννοήσεις για πληρωμές του A. I. έναντι της αξίας νόμιμων εξαγωγών προς τις εταιρίες του αδελφού του στην Τουρκία. Επίσης, αναφερόμαστε στη διαχείριση χρημάτων από πώληση χρυσού με αποδείξεις εισπράξεως και κατάθεση χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό μου, έναντι των εξαγωγών.

3.7.18 Όταν της λέω «Μέταλλα μη δώσεις γιατί θέλω να τα διώξω αλλού», εννοώ ότι τα προορίζω για εσωτερική διακίνηση, οπότε της ζητώ να τα ξεχωρίσει από αυτά που προορίζονται για εξαγωγή, και μάλιστα αναφέρω στη συνομιλία μας ότι δέχομαι ότι για την εσωτερική διακίνηση θα πλήρωνα ΦΠΑ, αφού οι εξαγωγές απαλλάσσονται από ΦΠΑ.

3.7.18 και 5.7.18 Γίνεται συνεννόηση με την Ν. για την ενίσχυση της ρευστότητας καταστημάτων Αττικής».

Για τον Μένιο Φουρθιώτη

Σχετικά με τη συνεργασία που είχε με το παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, ανέφερε:

«Επειδή στο διαβιβαστικό αναφέρεται όλως αναληθώς ότι δήθεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις περί δήθεν καταβολής «μαύρου» χρήματος από εμέ προς το γνωστό τηλεπαρουσιαστή και παραγωγό Μένιο Φουρθιώτη σε τηλεοπτικό σταθμό, επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής: Για την τηλεοπτική περίοδο 2017-2018 υπέγραψα την από 12/7/2017 σύμβαση παροχής διαφημιστικών υπηρεσιών με τη ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ, ως ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού ΕPSILON TV (και ήδη OPEN BEYOND). 

«Η διαφήμιση της επιχείρησής μου θα γινόταν σε όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού και στις εκπομπές ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΦΕ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ της Κατερίνας Καινούργιου, LIVE NEWS του Νίκου Ευαγγελάτου, ANNITA GR της Αννίτας Πάνια και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ του Μένιου Φουρθιώτη. Δεν είχα δηλαδή άμεση συμβατική σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη, αλλά το κανάλι όφειλε να του αποδώσει το μέρος των χρημάτων που αναλογούσε στη διαφημιστική προβολή μου μέσω των εκπομπών του.

«Επειδή όμως το κανάλι δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα στο Μένιο Φουρθιώτη, ο τελευταίος ζήτησε προφορικά και δια εξωδίκου να συμβληθεί απευθείας μαζί μου για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, το οποίο και αποδέχθηκα, με αποτέλεσμα να υπογραφεί το από 26/7/2018 ιδιωτικό συμφωνητικό χορηγίας και διαφημιστικής προβολής της επιχείρησής μου με την εταιρεία του Φουρθιώτη G. GOLDEN PRODUCTIONS, όπου ρητά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι έχω ήδη πληρώσει το 50% του 1ου μήνα, δηλ. του Σεπτεμβρίου 2018.

Όλα τα ανωτέρω συμφωνητικά έχουν αναρτηθεί νομότυπα στο taxisnet και όλες οι πληρωμές, στις οποίες προβαίνω προς τους αντισυμβαλλομένους μου, γίνονται με πλήρη διαφάνεια και με νόμιμα τιμολόγια, άρα δεν μπορεί να τεθεί ζήτημα «μαύρου» χρήματος».


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news