facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ξανά τα ίδια ο Ζάεφ: «Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα»

Στα περί «μακεδονικής γλώσσας» εμμένει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα, τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, από την πόλη Στιπ, αναφερόμενος στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 της Συμφωνίας των Πρεσπών, που όπως είπε, ορίζει το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Αυτό που πρέπει να προσέξουν όλοι είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση και ότι αναγνωρίζεται και από την Ελλάδα το δικαίωμα μας να χρησιμοποιούμε την μακεδονική γλώσσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Μάλιστα, ο Ζάεφ ανέφερε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να είναι προσεκτικές στις δηλώσεις τους.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι κάποιες δηλώσεις του για τη «μακεδονική γλώσσα» δεν είναι σύμφωνες με τη Συμφωνία των Πρεσπών και εάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα ετοιμάζει παράρτημα με πρόσθετες δεσμεύσεις που να αφορά αυτό του τμήμα της Συμφωνίας, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κάτι τέτοιο, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητά ο Κατρούγκαλος

Μήνυμα προς την πΓΔΜ απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δήλωσή του μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

«Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση όλοι, όχι μόνο εμείς, στο πόσο σημαντικό βήμα ήταν προς την κατεύθυνση αυτή η Συμφωνία των Πρεσπών και εγώ, από τη μεριά μου, δήλωσα την προσήλωσή μας σε αυτήν, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι και η άλλη πλευρά σέβεται απολύτως το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας», διεμήνυσε ο κ. Κατρούγκαλος.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news