facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Βενιζέλος: Προϋπόθεση της Συνταγματικής αναθεώρησης η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων

Θέση για την αναθεωρητική διαδικασία και τη δυνατότητα που πρακτικά έχει αυτή να ολοκληρωθεί στην επόμενη Βουλή, πήρε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Βενιζέλος, έθεσε ουσιαστικά ως προϋπόθεση την αναθεώρηση του άρθρου 16 προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία με επιτυχία.

«Στο άρθρο 16 κρίνεται η τύχη της αναθεώρησης συνολικά. Όπως είχε κριθεί και το 2008. Η επόμενη Βουλή θα σταθμίσει αν θα αναθεωρήσει το 16 όπως και για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος παίρνοντας θέση επί του ζητήματος, εμφανίστηκε θετικός στην λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, λέγοντας πως έτσι όπως είναι διαρθρωμένο το Σύνταγμα, δεν συνάδει με την ισχύουσα πραγματικότητα. Και αυτό γιατί, στο πλαίσιο της ΕΕ, λειτουργούν 28 διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα διαμορφώνοντας ένα καθεστώς όπου κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για την οικονομία, λέγοντας πως δεν είναι σίγουρο πως η χώρα ξεπέρασε την κρίση.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news