facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Μιχάλης Λεμπιδάκης: “Δεν νιώθω μίσος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, μόνο λύπη”

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου, ο κ. Λεμπιδάκης, μετά την πολύωρη κατάθεσή του ενώπιον των δικαστών δήλωσε στους δημοσιογράφους χαρακτηριστικά:
Δε νιώθω μίσος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, παρά μόνο λύπη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς θα αναγκαστούν τώρα να βρεθούν στη φυλακή. Όμως η δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας και θα πράξει το καθήκον της“.





Νωρίτερα, ο κ. Λεμπιδάκης περιέγραψε  ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου όσα έζησε τις 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του.
Ο 54χρονος επιχειρηματίας στην θέα των 12 κατηγορουμένων φαίνεται πως με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία τους χαιρέτησε ενώ στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί τι συνέβη στις 30 Μαρτίου του 2017, την ημέρα της απαγωγής του.
Η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του με το ταξίδι του στην Πολωνία και την επιστροφή του.
Ανέφερε πώς του έκλεισαν τον δρόμο και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του: «Ο ένας εκ των απαγωγέων με ρώτησε αν ήμουν τσιπαρισμένος κι εγώ του απάντησα όχι».
Στη συνέχεια ο 54χρονος επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο πρώτο κρησφύγετο: «Κατάλαβα ότι ήμουν σ’ ένα ορεινό μέρος αλλά δεν ήξερα που. Όσους έβλεπα δεν μπορούσα να τους αναγνωρίσω γιατί φορούσαν γυαλιά ηλίου και κουκούλα».
lempidakhs-mixalhs
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου πως δύο άτομα ήταν εκείνοι που τον παρηγορούσαν και του έδειξαν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.
«Εκείνοι μου έλεγαν συνέχεια πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την ζωή μου», επεσήμανε ο κ. Λεμπιδάκης.
Το δικαστήριο ρώτησε τον 54χρονο επιχειρηματία ποιες ήταν οι συνθήκες κράτησής τους με τον κ. Λεμπιδάκη να απαντά πως: «ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».
Ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκη Κεχαγιόγλου τόνισε πως ο 54χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε την αλήθεια κατά την διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης του.Δεν προσπάθησε ούτε να επιβαρύνει ούτε να ελαφρύνει τη θέση κανενός εκ των κατηγορουμένων. Αναφορικά με τον πελάτη του, τον ιδιοκτήτη της μάντρας με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο κ. Λεμπιδάκης επιβεβαίωσε την πρόθεση του απαγωγέα και πελάτη του να τον  απελευθερώσει.





Η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη (αριστερά) μαζί με συγγενείς και φίλους λίγο πριν την έναρξη της δίκης.
Η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη (αριστερά) μαζί με συγγενείς και φίλους λίγο πριν την έναρξη της δίκης.

Ολιγόλεπτο διάλειμμα
Στις 11.30 το πρωί το δικαστήριο προχώρησε σε ολιγόλεπτο διάλειμμα την ώρα που ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εξιστορούσε τις συνθήκες διαβίωσης.
Οι κατηγορούμενοι – συνοδεία αστυνομικής δύναμης – βγήκαν από την αίθουσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο των κατηγορουμένων οι αστυνομικοί προχωρούν σε σωματική έρευνα.
Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βγήκε από την αίθουσα για να πάρει λίγο καθαρό αέρα. Ήρεμος και απόλυτα ψύχραιμος χαμογελούσε στους παρευρισκόμενους.
Μισή ώρα κράτησε το διάλειμμα
Μετά από μισή ώρα διαλείμματος το δικαστήριο συνέχισε την ακροαματική διαδικασία. Στην αίθουσα επέστρεψαν τόσο οι 12 κατηγορούμενοι όσο και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος συνεχίζει την κατάθεσή του περιγράφοντας καρέ – καρέ τα όσα έζησε τους έξι και πλέον μήνες στα χέρια των απαγωγέων του.
Και δεύτερη διακοπή στη διαδικασία
Κι ενώ η κατάθεση του κ. Λεμπιδάκη συνεχίζεται στο Δικαστήριο, η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για δεύτερη φορά γύρω στη μία, προκειμένου να υπάρξει ένα ακόμη ολιγόωρο διάλειμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης ο επιχειρηματίας παραμένει σε αυτοσυγκράτηση, πάντα χαμογελαστός, διατηρώντας χαμηλούς τόνους και αποφεύγοντας δραματικές εκφράσεις, ενώ σε παρέμβασή της η πρόεδρος φέρεται να του είπε “Κύριε Λεμπιδάκη φαίνεται πως δεν θέλετε να βοηθήσετε για να αποδοθεί δικαιοσύνη”. Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας προσερχόμενος ενώπιον της έδρα, χαιρέτισε διά χειραψίας κάποιους από τους κατηγορουμένους.
Η διαδικασία συνεχίστηκε κατόπιν με την κατάθεση του 54χρονου επιχειρηματία, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σε μια αποστροφή του φέρεται να δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι είναι κακοποιοί, αλλά όχι δολοφόνοι.
Λίγο πριν τις 9 έφτασε στα δικαστήρια ο Μιχάλης Λεμπιδάκης
Λίγο πριν τις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έφτασε ο 54χρονος επιχειρηματίας μαζί με μέλη της οικογένειάς του.
lempidakhs
Ήρεμος και ευδιάθετος μπήκε στα δικαστήρια και οδηγήθηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου όπου θα διεξαχθεί η δίκη.
lempidakhs1




Ο δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων που σχετίζονται με την μάντρα, Σάκης Κεχαγιόγλου λίγο πριν την έναρξη της δίκης.
Ο δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων που σχετίζονται με την μάντρα, Σάκης Κεχαγιόγλου λίγο πριν την έναρξη της δίκης.

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η μεταφορά των 12 κατηγορουμένων
Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης άρχισαν να καταφτάσουν οι 12 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Πρόκειται για τους: 44χρονο ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων, 45χρονο ιδιοκτήτη νυχτερινών μαγαζιών, 61χρονο μεσίτη και την 17χρονη κόρη του, 41χρονο ποινικό, 46χρονο που πρωτοστατούσε στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο, ένας 45χρονο και έναν 43χρονο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 8 από τους 12 κατηγορουμένους βρίσκονται στην φυλακή καθώς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι από εισαγγελέα και ανακριτή μετά τις απολογίες τους.
Τι έγινε την περασμένη Τρίτη
Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη ωστόσο πήρε αναβολή για σήμερα εξαιτίας του ότι ένας από τους 12 κατηγορουμένους – ο 46χρονος που φέρεται να είχε σχεδιάσει την απαγωγή – δεν είχε δικηγόρο με αποτέλεσμα το δικαστήριο να του ορίσει έναν.
Ο δικηγόρος του 46χρονου είχε τρεις ημέρες για να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία ώστε σήμερα να είναι έτοιμος στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου.
Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Για μένα τώρα είναι όλα καλά»
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης την περασμένη Τρίτη έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο μαζί με την σύζυγό του, την μητέρα και τον αδερφό του καθώς και με στενούς οικογενειακούς φίλους.
Ο ίδιος ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος ενώ κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια είπε στους δημοσιογράφους πως «για μένα τώρα είναι όλα καλά».
Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με την κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και είναι σίγουρο πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον καθώς ο 54χρονος επιχειρηματίας θα μιλήσει για όλα όσα έζησε τις 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του.
cretapost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news