facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Ατονεί το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων»; 66.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία - Μόνο 2.200 στο Παρίσι

Η κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» ήταν μάλλον... υποτονική σήμερα στο Παρίσι και τη γαλλική περιφέρεια, όπου οι συμμετέχοντες υπήρξαν αισθητά λιγότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Διαδήλωσαν γενικά ειρηνικά, παρά την ένταση σε ορισμένες πόλεις στο τέλος της ημέρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε ότι «οι κυκλοφοριακοί κόμβοι της Γαλλίας», που τελούν υπό κατάληψη από τις 17 Νοεμβρίου, «πρέπει πλέον να απελευθερωθούν».

«Οι κόμβοι πρέπει να απελευθερωθούν και η ασφάλεια για όλους πρέπει να ξαναγίνει ο κανόνας» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών. «Η ημέρα τελειώνει καλά, ο διάλογος πρέπει τώρα να φέρει μαζί όλους εκείνους που θέλουν να μεταμορφώσουν την Γαλλία».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 66.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Γαλλία, έναντι 126.000 το περασμένο Σάββατο. Μόνο 2.200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, έναντι 10.000 την περασμένη εβδομάδα.

Στο τέλος της ημέρας, η λεωφόρος των Ηλυσίων δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Το απόγευμα, περιορισμένες συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε «κίτρινα γιλέκα» και δυνάμεις της αστυνομίας.

Στην πρωτεύουσα αναφέρθηκαν προς το τέλος της ημέρας 157 προσαγωγές, από τις οποίες οι 104 έγιναν συλλήψεις.

Περιορισμένες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας αναφέρθηκαν στην Τουλούζη και το Μπορντό.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news