facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΕΣΥ: Μειώνονται κατά 494 οι επικουρικοί γιατροί από το νέο έτος

Το θέμα των επικουρικών γιατρών που φεύγουν με ταχύ ρυθμό από το ΕΣΥ αλλά και το μισθολόγιο του κλάδου τους έθεσαν στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, οι νοσοκομειακοί γιατροί, διά των αντιπροσώπων τους στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Ο κ. Ξανθός τους ενημέρωσε πως στις 31 Δεκεμβρίου θα αποχωρήσουν από το ΕΣΥ 494 επικουρικοί γιατροί – 331 από τα νοσοκομεία και 161 από τα Κέντρα Υγείας- καθώς έληξε η θητεία τους αλλά και δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους. Υποστήριξε όμως ο υπουργός, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, πως έχουν γίνει ρυθμίσεις που τους δίνουν τη δυνατότητα να επαναπροσληφθούν άμεσα και πως όσοι δεν τα καταφέρουν θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις που θα προκηρυχθούν το 2019.

Στον αέρα άλλοι 597 επικουρικοί αλλά και η επαναφορά των μισθών

Για τους 597 επικουρικούς που είχαν ενταχθεί σε ΕΣΠΑ και η θητεία τους έχει παραταθεί ως 31/1/2019 ο υπουργός είπε πως εξασφαλίστηκε πρόσθετο κονδύλι ΕΣΠΑ ύψους 20 εκ. ευρώ ώστε να δοθεί νέα 10μηνη παράταση θητείας και η οποία θα νομοθετηθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Στο αίτημα για άμεση επαναφορά των μισθών που υπέβαλαν η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012, δέχτηκαν τα «αναμασήματα» όπως τα χαρακτηρίζουν του υπουργού Υγείας ότι «αναγνωρίζει ότι η σχετική απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική για την πολιτεία» αλλά πως «ακόμα η κυβέρνηση ως σύνολο δεν έχει συζητήσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».

Για τα αναδρομικά οι εκπρόσωποι των γιατρών ενημερώθηκαν πως η ακριβής ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών, για την οποία η πρόσφατη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρει «ως» 27/1/2019, εξαρτάται από το πότε θα δοθεί το «πράσινο φως» από το ΓΛΚ.

Τέλος, τέθηκε το ζήτημα των απλήρωτων δεδουλευμένων τακτικών εφημεριών των γιατρών καθώς, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ, οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επικαλούνται το νέο νόμο για το ωράριο και οι εμπλοκές τελικά λύνονται μόνο με παρέμβαση του ίδιου του υπουργείου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news