facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Βρετανία: «Επιβίωσε» η Τερέζα Μέι της πρότασης μομφής, με 200 ψήφους υπέρ της

Με μια μεγάλη πλειοψηφία η Τερέζα Μέι «επιβίωσε» με άνεση της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματός της, κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, υπέρ της παραμονής της Τερέζα Μέι τάχθηκαν 200 βουλευτές των Τόρις, ενώ την απομάκρυνσή της από την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος υποστήριξαν 117 βουλευτές. Η Μέι χρειαζόταν τουλάχιστον 159 ψήφους προκειμένου να αποφύγει την απομάκρυνσή της από την ηγεσία του κόμματος, η οποία θα οδηγούσε και στην απομάκρυνσή της από την πρωθυπουργία.

Οι βουλευτές υποδέχθηκαν με επευφημίες και θερμά χειροκροτήματα τα αποτελέσματα.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας φέρεται πως ανακοίνωσε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, σύμφωνα με όσα ανέφερε βουλευτής που συμμετείχε στη συνεδρίαση. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, λέγοντας πως θέλει να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη» για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

Το πρωί της Τετάρτης , η Τερέζα Μέι είχε δηλώσει πως νιώθει έτοιμη να αντιμετωπίσω «με κάθε τρόπο» την πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματός της. «Η χώρα είναι πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Η αμφισβήτηση θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας και εξυπηρετεί το κόμμα των εργατικών και την αντιπολίτευση», είχε αναφέρει.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news