facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Video με την παρέμβαση της Ελένης Θεοχάρους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για Ελληνισμό Αλβανίας

Η Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές), Δρ Ελένη Θεοχάρους, μετά από απόρριψη αιτήματος της ομάδας του ECR για συζήτηση της υπόθεσης σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Δρ Θεοχάρους ζητώντας εφαρμογή της διαδικασίας one-minute speech (δικαίωμα ομιλίας για ένα λεπτό), προέβη στην ακόλουθη δήλωση έναντι του Σώματος:

«Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.

Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές αμιγώς ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά.

Πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα γιατί μιλούσε Ελληνικά, πριν λίγες μέρες τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία.

Λυπάμαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θέλησε να συζητήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Θεωρώ ότι οφείλει να αποστείλει πάραυτα μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Kοινότητα, χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες».



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news