facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΕΕ προς Λονδίνο: Δεν υπάρχει «Plan B» – Συμφωνείτε ή έρχεται «άτακτο Brexit»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς το Λονδίνο, πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει μία πιθανή απόρριψη της σημερινής συμφωνίας για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, στέλνουν οι Βρυξέλλες. Σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα θα βρεθεί εκτός της Ένωσης χωρίς την παραμικρή συμφωνία, έχοντας μόνο το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης της για μια τέτοια περίπτωση.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, οι προετοιμασίες για τη «μη συμφωνία» δεν συζητήθηκαν μεταξύ των ηγετών σήμερα, ενώ δεν υπήρξε κάποια συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και της Τερέζας Μέι ή “υποθετικές ερωτήσεις” σχετικά με το τι θα συμβεί στην ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία αυτή, αναμένεται να διεξαχθεί λίγο πριν την ευρωπαϊκή διάσκεψη στις 13-14 Δεκεμβρίου, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να είναι θετική για την πλευρά της Μέι.

Ο αξιωματούχος απέρριψε εικασίες για διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των ηγετών σχετικά με το αν θα μπορούν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Βρετανία. “Υπάρχει μία κοινή εντύπωση σχετικά με το ότι είναι επάνω στο τραπέζι και αποτελεί την μοναδική πιθανή συμφωνία, με δεδομένες τις θέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου,” είπε.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κι άλλες συνομιλίες, απάντησε: “Μετά από αυτήν την μακρά διαδικασία, δεν μπορώ να δω πως μπορείς να φτάσεις εκεί.”

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news