facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Δικογραφία για το C4I: Ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Ευ. Βασιλάκος «κάρφωσε» τον Παπαντωνίου

Ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών του υπουργείο Άμυνας επί υπουργίας Ευ. Μεϊμαράκη αλλά και Ευ. Βενιζέλου, Ευ. Βασιλάκος είναι ο «μάρτυρας» που «κάρφωσε» τον Γιάννο Παπαντωνίου σε παθητική δωροδοκία για το σύστημα C4i.

Στην κατάθεσή του ο κ. Βασιλάκος αναφέρει πως διαπίστωσε ότι η σύμβαση «ήταν ακόμη ενεργή στην ΓΔΑΕΕ ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν λήξει, δηλαδή είχε λήξει η περίοδος ισχύος της σύμβασης χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές».H συμπληρωματική δικογραφία με την κατάθεση του μάρτυρα στις 5 Νοεμβρίου διαβιβάστηκε αμελλητί από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Δημ. Ορφανίδη στη Βουλή και την Δευτέρα δόθηκε στους βουλευτές πρόσβαση σε αυτήν.
«Συναφώς και η σύμβαση αντισταθμιστικών οφελημάτων για την κύρια σύμβαση του C4i είχε λήξει ήδη από το 2005, χωρίς να έχει πιστωθεί ούτε ένα πρόγραμμα. Κατά συνέπεια, ετίθετο ζήτημα εγκυρότητας της σύμβασης. Για το λόγο λόγο αυτό και επειδή το αντικείμενο της σύμβασης αφορούσε το υπ. Δημόσιας Τάξης, εισηγήθηκα και κατόπιν έγινε αποδεκτό, την μεταφορά της; σύμβασης από το Υπ. Αμυνας στο υπ. Δημόσιας Τάξης. Σημειώστε δε ότι αφού είχε λήξει η σύμβαση δεν μπορούσαν να γίνουν πληρωμές. Και τουλάχιστον εγώ, δεν συναινούσε σε καμία καταβολή πληρωμής», συνεχίζει.
«Από όσα διαπίστωσα πριν εισηγηθώ την μεταβίβαση της σύμβασης στο τότε υπ. Δημόσιας Τάξης, υπήρχαν σοβαρές νομικές και διοικητικές παρατυπίες ή παρανομίες.
1. Παρά το γεγονός ότι όλα τα εσωτερικά έγγραφα αναφέρονται σε διαγωνιστική διαδικασία, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε διαγωνισμός. Η υποβολή των προσφορών από δύο εταιρείες, έγινε κατόπιν πρόσκλησης υποβολής ενδιαφέροντος.
2. Η σύμβαση που υπογράφηκε είναι μεταξύ δύο μερών: Του υπ. Εθνικής Αμυνας και τις εταιρείας SAIC. Ενώ υπάρχει και ρητή αναφορά σε ποσό πληρωμής προς την εταιρεία Siemens, υπό την έννοια ότι τα 87 εκατ. ευρώ της σύμβασης αναφέρονται στη δεκαετή ενοικίαση του συστήματος OSDTR (TETRA)».
Η ένορκη εξέταση και το διαβιβαστικό:
mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news