facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Πολύδωρας - Μαρκογιαννάκης θα καταθέσουν στη δίκη για το C4I - Εξαιρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τις συνθήκες παραλαβής του συστήματος ασφαλείας C4I, καλούνται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι πρώην υπουργοί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Τα ονόματα των δυο υπουργών, όπως και αυτό του Προκόπη Παυλόπουλου, τότε υπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα, περιλαμβάνονται στην εισαγγελική πρόταση που εμπεριέχεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που έχει εκδοθεί για την υπόθεση, το 2017.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση σήμερα, οι τρεις πρώην υπουργοί ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ. Η ζημία φέρεται να προκλήθηκε κατά τις υπογραφές τροποποιητικών συμβάσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής του συστήματος.

Μάλιστα για το θέμα αυτό, δηλαδή της αναφοράς των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων στη δικογραφία, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν θέσει το ερώτημα γιατί η υπόθεση δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή από τη στιγμή που στο φάκελο της αναφέρονται τα ονόματα των κ.κ. Πολύδωρα, Μαρκογιαννάκη και Παυλόπουλου, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Μάλιστα, οι βουλευτές κατέθεσαν και αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με θέμα «ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο».

Η δίκη

Στη δίκη για το C4I κατηγορούμενοι είναι 19 πρόσωπα – ανάμεσά τους και ο πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος, καθώς και άλλα στελέχη της μητρικής αλλά και της θυγατρικής εταιρείας.

Οι «19» παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του συμβούλιο Εφετών της Αθήνας (1732/2017) με την κατηγορία ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news