facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Γεννηματά: Δεν εμπλέκουμε εμείς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην υπόθεση C4i, το Μαξίμου το έκανε (video)

Απάντηση στις κατηγορίες του Μαξίμου, το οποίο κατήγγειλε το ΚΙΝΑΛ πως επιτίθεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω της ανακίνησης της υπόθεσης για το C4i, έδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV.

H επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ένα παραθεσμικό σύστημα και κυβερνητικές συμμαχίες που έχουν ως αποκλειστικό στόχο να πλήξουν τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν επιχειρεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην υπόθεση, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως είναι αυτή που προσπαθεί να κάνει κάτι τέτοιο.

«Με έκπληξη και θλίψη διάβασα την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θράσος στις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Αυτοί διαπράττουν θεσμικό ατόπημα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.



Η κ. Γεννηματα διερωτήθηκε, με αφορμή την υπόθεση Σημίτη, πως είναι δυνατόν από τη μία να ανοίγουν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων με βάση απλές μαρτυρίες και να μην γίνεται τίποτα όταν υπάρχει εισήγηση εισαγγελέα για ευθύνες πρώην υπουργών.

Η κυρία Γεννηματά έκανε ευθέως λόγο για σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης με τη ΝΔ λέγοντας ότι αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή Καραμανλικών στελεχών. «Προσπαθούν όλα να τα ρίξουν στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ και να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες» είπε μεταξύ άλλων και έκανε λόγο για επίδειξη θράσους από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που αμφισβήτησε την ύπαρξη βουλευματος για την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος C4i. «Θα του το στείλουμε να το δεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «στο όνομα της προοόδου και της αριστεράς» ο πρωθυπουργός κατάφερε να δημιουργήσει μια ακόμη θεσμική κρίση, καθώς αναστάτωσε τους ιερείς δίχασε τον κλήρο και δημιούργησε πρόβλημα με το Φανάρι. «Εκανε μια τρύπα στο νερό» είπε χαρα;κτηριστικά και πρόσθεσε αναφερ΄λομενη στον πρωθυπουργό: Μέχρι σήμερα δεν έχει λύσει κανένα θέμα. Τα ανοίγει όλα αλλά δεν τα λύνει».

Τέλος, σε ότι αφορά τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματα κράτησε κλειστά τα χαρτιά τη, λέγοντας πως η απόφαση της θα εξαρτηθεί από τη λαϊκή εντολή που θα λάβει το κόμμα.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news