facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΗ: Μπλακ άουτ στη Ρόδο

Γενική διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε γύρω στις 10.30 το πρωί στο νησί της Ρόδου, νεκρώνοντας ουσιαστικά τη λειτουργία των οικιών και επιχειρήσεων για τουλάχιστον δύο ώρες.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, μέχρι στιγμής από την ισχύ των 60 MW που δίνουν οι ντιζελοκίνητοι σταθμοί του νησιού κάτι παραπάνω από 40 MW έχουν δοθεί ξανά στο σύστημα με αποτέλεσμα να αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση. Παραμένει αδιευκρίνιστο το αν η βλάβη που προκλήθηκε οφείλεται στο δίκτυο διανομής ή στη μία από τις έξι μονάδες του νησιού.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα rodiaki.gr αρχικά τέθηκε εκτός λειτουργίας μία από τις έξι μονάδες του εργοστασίου του ΑΗΣ Σορωνής, προκαλώντας ντόμινο και στις υπόλοιπες, ενώ συμπαρασύρθηκε και το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Να σημειωθεί ότι και το καλοκαίρι, τον Αύγουστο είχε προκληθεί βλάβη σε τρεις μονάδες του εργοστασίου του ΑΗΣ Σορωνής και τότε για να κρατηθεί το σύστημα μπήκε στην παραγωγή ο νέος σταθμός της ΔΕΗ, ο οποίος τότε ήταν σε καθεστώς δοκιμαστικής λειτουργίας. Το νησί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επάρκειας εφοδιασμού και είναι χαρακτηριστικό ότι για τη θερινή σεζόν είχαν μισθωθεί ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 37 MW.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news