facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Την Ιερά Σύνοδο ενημερώνει εκτάκτως ο αρχιεπίσκοπος για τη συμφωνία με Τσίπρα

Έκτακτη συνεδρίαση θα έχει σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου.

Στην διάρκειά της ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα ενημερώσει τη Σύνοδο «περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας».

Μετά την εισήγηση του αρχιεπισκόπου θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η συμφωνία μεταξύ του αρχιεπισκόπου και της κυβέρνησης για την μισθοδοσία των κληρικών και την διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας έφερε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας, τόσο από τους απλούς κληρικούς όσο και από ιεράρχες.

Ο αρχιεπίσκοπος αναγκάστηκε πριν από λίγες ημέρες να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για συμφωνία, όπως παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση, αλλά για πρόθεση συμφωνίας, ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρέπεμψε το θέμα στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, με τη συμμετοχή και των 82 ιεραρχών.

Το κλίμα στην σύνοδο αναμένεται οξύ, καθώς συμμετέχουν ιεράρχες, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν την αρνητική τους έκπληξη για την κίνηση του αρχιεπισκόπου. Μεταξύ αυτών αναμένεται να πρωτοστατήσει ο μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος κάλεσε τους κληρικούς «να πάρουν τα λάβαρα της αντίστασης».

Κατά της συμφωνίας τάχθηκε και ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, υποστηρίζοντας πως «η συμφωνία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποδούλωση της Εκκλησίας στο Κράτος».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news