facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Να σταματήσουν διώξεις & πρόστιμα για τα διόδια

«Οι διώξεις δημοτών για τα διόδια δεν έχουν τελειωμό», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού καταγέλλοντας ότι κάτοικοι της περιοχής καλούνται ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και του κίνδυνου πρόκλησης πιθανής σωματικής βλάβης διερχόμενων οδηγών, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια.
Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής:
«Η Λαϊκή Συσπείρωση, ήδη από το 2011, κατήγγειλε όλους αυτούς, οι οποίοι μαζί με τις διάφορες «επιτροπές αγώνα κατοίκων», που άλλοτε αυτοαποκαλούνται «Διόδια Στοπ» ή «Δεν Πληρώνω» και άλλοτε παρουσιάζονται ως «φορείς», καλούσαν τους δημότες μας να μην πληρώνουν διόδια, λέγοντας ψέματα ότι δεν θα έχουν συνέπειες, ότι θα τους καλύψουν νομικά κ.λπ.
Χαρακτηριστική είναι η απόφαση 36/2011 του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τα διόδια, όπου εισηγητής ήταν η κ. Στεργίου, τότε δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, και ηγετικό στέλεχος του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Ζήτησε, και τελικά αποφασίστηκε ότι ο δήμος Ωρωπού στηρίζει τους δημότες για την άρνηση πληρωμής των διοδίων καθώς των προστίμων λόγω παραβάσεων του Κ.Ο.Κ για τις διελεύσεις από τα διόδια και  τους καλύπτει νομικά.
Σε πανηγυρικό κλίμα την πρόταση αυτή την ψήφισε ο νυν δήμαρχος κ Ρούσσης, μαζί με τους κ.κ. Γιασημάκη, Ηλιάσκο, Οικονόμου, Λίτσα κ.α. Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο το λόγο έλαβαν, στηρίζοντας την πρόταση αυτή και τα ηγετικά στελέχη του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» που σήμερα είναι διορισμένα σε κυβερνητικά Υπουργεία.
Σήμερα ο δήμος έχει μετατραπεί σε εισπράκτορα των προστίμων των 100 ευρώ που καταλογίζονται στους δημότες μας για κάθε διέλευση με τεκμήριο φωτογραφίες από τις κάμερες των διοδίων, και που σέρνονται στα δικαστήρια για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην ψηφίσει την πρόταση της πλειοψηφίας, αλλά να καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση, που έχει ως βάση μόνο τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού, ενάντια στην παραχώρηση των δρόμων σε εργολάβους, τους όποιους έχει πληρώσει ο λαός μας.
Αποδεικνύονται απολύτως βάσιμες οι καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι όλοι τους τα ήθελαν τα διόδια, αρκεί να εισπράττεται μερίδιο από τη λεία. Αποδεικνύεται ότι τα διόδια εγκαταστάθηκαν για να τα πληρώνουν οι κάτοικοι της περιοχής μας και όχι οι «περαστικοί».
Όλοι τους είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Προειδοποιούμε ότι είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, τα εν αναμονή πρόστιμα.
Απαιτούμε να μην εισπράττει ο δήμος τα πρόστιμα.
Να σταματήσουν οι διώξεις και η καταστολή.
Οι δρόμοι είναι λαϊκή περιουσία, εμείς τους έχουμε πληρώσει και πρέπει να τους απολαμβάνουμε δωρεάν».
 aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news