facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Δώδεκα προσαγωγές στην Αλβανία μετά την κηδεία Κατσίφα

Στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου έχουν οδηγηθεί πέντε εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας, καθώς και επτά ακόμα άτομα, λίγη ώρα μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο, Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Χρήστο Ντούτση, πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης, και ακόμα ένα άτομο.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών επικοινώνησε με τον ΑΝΤ1 και δήλωσε ότι βρίσκεται υπό περιορισμό στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να γνωρίζει αν έχει προσαχθεί ή συλληφθεί.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, τα 12 άτομα έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, χωρίς όμως να έχει γνωστοποιηθεί ο λόγος για τον οποίο προσήχθησαν οι 12.

Το πρωί είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία, τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία όπου τελέστηκε η κηδεία και ανέμεναν το φέρετρο με τον 35χρονο ώστε να το ακολουθήσουν προς το νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες.

Όταν η πομπή εξήλθε της εκκλησίας οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν «αθάνατος».

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα οδύνης, δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του 35χρονου, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στην εκκλησία καλυμμένη με μια τεράτια ελληνική σημαία, που είχε φτιάξει ο ίδιος. Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν το «έχω μία αδερφή, κουκλίτσα αληθινή» (τραγούδι για τη Βόρειο Ήπειρο), έψαλαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» και «αίμα στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα».

Μετά το πέρας της κηδείας, πραγματοποιήθηκε πορεία έως τον κεντρικό δρόμο στους Βουλιαράτες, που ενώνεται με τον δρόμο προς Κακαβιά, με την οικογένεια να ζητά η διαμαρτυρία να είναι ειρηνική.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news