facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα είχε υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους

Η Ελένη Θεοχάρους, η Κύπρια Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος «Αλληλεγγύη» που διαθέτει τρεις έδρες και την Προεδρία στη κυπριακή βουλή, σε συνέντευξη της που θα προβληθεί απόψε το βράδυ στο τηλεοπτικό κανάλι PLUS της Κύπρου, ανέφερε πως η οικογένεια του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, είναι ιδιαιτέρως απογοητευμένη για την στάση της Κυβέρνησης, έναντι της Αλβανίας.

Η κυρία Θεοχάρους ανέφερε πως η απογοήτευση της οικογένειας είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς είχε υποστηρίξει τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Όταν ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του protothema.gr αν εννοεί τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ανέφερε πως δεν μιλάει για το δεξιό κόμμα της συγκυβέρνησης αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με την προσπάθεια εκμετάλλευσης του θανάτου του Κωνσταντίνος Κατσίφα από την Χρυσή Αυγή, ανέφερε πως ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης ήταν πατριώτης και δεν υπήρξε άνθρωπος ακραίων πεποιθήσεων όπως προσπαθούν κάποιοι να τον παρουσιάσουν.

Η Ελένη Θεοχάρους, η οποία είχε μεταβεί στους Βουλιαράτες και συναντήθηκε με την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανέφερε πως δύο ώρες πριν την εκτέλεση, μασκοφόροι, χωρίς διακριτικά είχαν εισέλθει στο σπίτι και τρομοκρατούσαν την μητέρα του. Σημείωσε ακόμα πως η ενέργεια του 35χρονου ήταν «αποκοτιά» αλλά προκλήθηκε από τους Αλβανούς που τον είχαν στοχοποιήσει και τον εξόργισαν με την στάση τους. Ανέφερε ακόμα πως αν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήθελε να προκαλέσει κακό, θα είχε πυροβολήσει κάποιον από τους Αλβανούς αστυνομικούς αλλά δεν το έπραξε. Κατά την εκτίμηση της ο Κατσίφας είχε στοχοποιηθεί γιατί ίσως ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να ηγηθεί μιας εξέγερσης στα χωριά της μειονότητας κατά της αλβανικής καταπίεσης.

Η κα Ελένη Θεοχάρους η οποία είναι σκιώδης εισηγήτρια για την Αλβανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε πως θα θέσει το θέμα της στάσης της Αλβανικής Κυβέρνησης, παρά το ότι η ίδια ως ένδειξη καλής θέλησης είχε τηρήσει ευνοϊκή στάση προς τα Τίρανα. Επανέλαβε πως «κανείς δεν μπαίνει στην ΕΕ με αίμα» και συνεπώς τα Τίρανα είναι υποχρεωμένα να δώσουν εξηγήσεις.

Η Κύπρια Ευρωβουλευτής η οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Αλβανία και τα χωριά της μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο, έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις, που στοχεύουν στη τρομοκράτηση των Ελλήνων. Δεν θέλησε να σχολιάσει τις χλιαρές αντιδράσεις από τα ελληνικά κόμματα και την Εκκλησία, επισημαίνοντας ωστόσο πως όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας αντέδρασαν έντονα στη δολοφονία Κατσίφα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news