facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Τροπολογία «παγώνει» τις οικοδομικές άδειες στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

«Πάγο» στην έκδοση οικοδομικών αδειών στην περιοχή των δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την δημιουργία του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, βάζει τροπολογία που κατατέθηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η τροπολογία προβλέπει αναστολή για έναν χρόνο στην έκδοση νέων αδειών σε κτήρια ή κατασκευές που βρίσκονται στον άξονα των οδών Καρπάθου, Κύπρου, Ορειβατών, Ποσειδώνος, Δημοκρατίας, Μικράς Ασίας σε απόσταση 8,5 μέτρων από τον υφιστάμενο άξονα της οδού.

Η ίδια απαγόρευση ισχύει για τις οδούς Κυανής Ακτής, Αχιλλέως έως την οδό Ποσειδώνος, Ευβοϊκού, Περικλέους και Αργυράς Ακτής, σε απόσταση 8 μέτρων από τον υφιστάμενο άξονα. Οι αποστάσεις μπορούν να τροποποιούνται με αποφάσεις των υπουργών Περιβάλλοντος και Υποδομών, να αίρεται η αναστολή ή να παρατείνεται η διάρκειά τους, σύμφωνα με τα δεδομένα της κυκλοφοριακής μελέτης που θα προκύψει στο πλαίσιο του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Η απαγόρευση επεκτείνεται και για κάθε αδόμητο οικόπεδο, καθώς και για κάθε προσθήκη επιφάνειας πέραν της υφιστάμενης, την 23η Ιουλίου 2018, η οποία προσμετράται στο συντελεστή δόμησης.

Ως υφιστάμενη, ορίζεται η επιφάνεια που είτε έχει καταγραφεί στα πρωτόκολλα αυτοψίας επικίνδυνων κτιρίων, εφόσον πρόκειται για κατεδαφιστέα είτε αποτυπώνεται στο εθνικό κτηματολόγιο ή σε διοικητικές πράξεις που αφορούν το ακίνητο (π.χ οικοδομικές άδειες ή σχέδια υπαγωγής του κτιρίου σε νομοθεσία αυθαιρέτων, σε πρόσφατες αεροφωτογραφίες).

Για ένα έτος από την έναρξη της παρούσας ρύθμισης, αναστέλλεται κάθε εργασία ανακατασκευής κτηρίου, επισκευής ή ανακατασκευής μάνδρας, φράκτη ή περίφραξης, στην περιοχή που ορίζεται ανατολικά της οδού Ποσειδώνος, από την συμβολή της με την οδό Μ. Ασίας έως την οδό Δημοκρατίας κ.α

Επιπλέον, καθορίζεται ότι έως την υλοποίηση όσων προβλέπει η μελέτη οριοθέτησης, αναστέλλεται η έκδοση εργασιών δόμησης σε ακίνητα που βρίσκονται 20 μέτρα εκατέρωθεν της γραμμής του ρέματος Παππά. Ο καθορισμός της γραμμής αυτής γίνεται με κοινή υπουργική απόφαση εντός 60 ημερών από την θέσπιση της ρύθμισης κατά παρέκκλιση κάθε ειδική ή γενικής διάταξης.

Από την αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών εξαιρούνται οι επισκευές κτιρίων με βλάβες τοπικού χαρακτήρα. Τα πληγέντα κτίρια για τα οποία έχει εκδοθεί πρωτόκολλο αυτοψίας επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων ή έχον κριθεί μη κατοικήσιμα, η στεγαστική συνδρομή χορηγείται για όλη την επιφάνεια.

Μετά τον καθορισμό της οικοδομικής και ρυμοτομικής γραμμής χορηγείται η στεγαστική συνδρομή για το μη ρημοτομούμενο τμήμα του κτιρίου ενώ το εμβαδόν της έκτασης που ρυμοτομείται αφαιρείται από την συνολική οφειλόμενη εισφορά του ακινήτου σε γη.

Σε ό,τι αφορά πληγέντα κτήρια για τα οποία έχει εκδοθεί πρωτόκολλο αυτοψίας επικίνδυνων κτιρίων είτε είναι μη κατοικήσιμα ή βρίσκονται σε εκτάσεις της δασικής νομοθεσίας χορηγείται έκτακτο κοινωνικό μέρισμα μετά την κατεδάφισή τους κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.

Αρκεί να αποτελούν κύρια και μοναδική κατοικία και να έχουν κατασκευαστεί προ της 28ης Ιουλίου του 2011. Το ύψος του ποσού καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Υποδομών.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news