facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Πολυτεχνείο: «Φρούριο» η Αθήνα – Το μεσημέρι η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Μαθητές, φοιτητές, παλιοί αγωνιστές της γενιάς του Πολυτεχνείου και απλός κόσμος καταφθάνουν από το πρωί στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ με ένα λουλούδι στο χέρι, αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους 45 χρόνια πριν και αγωνίστηκαν για να βγάλουν τη χώρα από το «γύψο».
Οι πύλες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα κλείσουν το μεσημέρι προκειμένου να ακολουθήσει το τελετουργικό, με τις ομιλίες εκπροσώπων από τον Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων και του ΕΜΠ και το προσκλητήριο νεκρών. Περίπου στις 3 το μεσημέρι, οι φοιτητές της ΠΑΣΠ αναμένεται να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία, κρατώντας τα χέρια τους την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.
Λίγη ώρα αργότερα και αφού έχουν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, θα ξεκινήσει και η μεγάλη πορεία στην οποία θα δώσουν το παρών φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι φορέων και ομοσπονδιών αλλά και απλοί πολίτες. Πάντως ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ καθώς το κτίριο «Αβέρωφ» στο ΕΜΠ τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, φοβούνται μήπως μετά το τέλος της πορείας, χρησιμοποιηθεί ο χώρος του ιδρύματος ως ορμητήριο για επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η Αθήνα θα θυμίζει «φρούριο» καθώς έχουν επιστρατευτεί 5.000 αστυνομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Πότε θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό
Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ κατόπιν εντολής της Αστυνομίας θα προχωρήσει στη διάρκεια της ημέρας σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος θα κλείσει στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», που θα κλείσουν στις 16:30.
Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.
 in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news