facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ μελών Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων (φωτο)

Απαιτώντας να σταματήσει η υπονόμευση των αγώνων, να σταματήσει η προσπάθεια νοθείας των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και να πεταχτούν έξω από τα σωματεία οι εργοδότες, μέλη διοικήσεων πολλών Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, βρίσκονται έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ προκειμένου να πάρουν μέρος στη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης αυτής η οποία γίνεται μετά από κάλεσμα της ΕΓ του ΠΑΜΕ, η πρόσοψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ έχει «στολιστεί» από ένα μεγάλο πανό που αναγράφει, «Απαιτούμε κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση. Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις – ΣΣΕ. Κανείς κάτω από 751 ευρώ. Απεργία στις 14 Νοέμβρη».
Παράλληλα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα, όπως μεταξύ άλλων, «ΣΕΒ και ΓΣΕΕ επέγραψαν μαζί. Φτηνή των εργατών να είναι η τιμή». «Καμία ανοχή στην ανάπτυξή τους, Οργάνωση κι’ αγώνας για την ανατροπή τους». «Με απάτες, νοθεία και εκβιασμούς. Έτσι διαμορφώνετε τους συσχετισμούς». «Εμπρός να φύγουν απ´ τα Συνδικάτα. Νόθοι, εργοδότες και τσιράκια». «Είστε εργοδότες και απεργοσπάστες. Στο ΣΕΒ και στην κυβέρνηση κάνετε τις πλάτες».
Στο κάλεσμά της για ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ η ΕΓ του ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:
«Την ίδια ώρα που συνεδριάζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ, 18 Εργατικά Κέντρα (όπως το ΕΚΑ, το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας), 12 Ομοσπονδίες και 212 Σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν πάρει μέχρι τώρα απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του άθλιου νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου. Η εργατική τάξη δεν μπορεί να ανεχθεί από την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ την υπονόμευση και το μπλοκάρισμα των αγώνων, την προσπάθεια νοθείας που είναι σε εξέλιξη μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ το Μάρτη του 2019 σε τουριστικό θέρετρο στην Καλαμάτα. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τους εργοδότες μέσα στα Σωματεία και την ίδια τη ΓΣΕΕ».
Παράλληλα, έξω από τη ΓΣΕΕ, η ΕΓ του ΠΑΜΕ, εκπροσωπώντας δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, παραχωρεί αυτήν την ώρα συνέντευξη Τύπου.
aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news