facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Αναδίπλωση από Μαξίμου: Η «ιστορική συμφωνία» με την Εκκλησία έγινε τώρα… «πρόταση συμφωνίας»

Για «πρόταση συμφωνίας» με την Εκκλησία γύρω από το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών και της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας κάνει για πρώτη φορά λόγο η Κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις, αφήνοντας πίσω τη ρητορική περί «ιστορικής συμφωνίας» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Το Μαξίμου με ανακοίνωσή του επιτίθεται στη ΝΔ, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για το αν συμφωνεί ή όχι με την «πρόταση συμφωνίας». Μάλιστα, υποστηρίζει πως η ΝΔ αρχικά είχε εκφράσει επισήμως την ικανοποίησή της, διεκδικώντας την πατρώτητα της πρότασης, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την άποψή της, υπό την πίεση των Αδ. Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Κωνστ. Κυρανάκη.

«Μετά την ανακοίνωση της πρότασης συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας η ΝΔ εξέφραζε επισήμως την ικανοποίησή της, διεκδικώντας μάλιστα και την πατρότητα της πρότασης συμφωνίας», αναφέρει το Μεγαρο Μαξίμου και συνεχίζει:

«Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ. Το ένα μετά το άλλο, πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, προεξαρχόντων του Αντιπροέδρου της, Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και εσχάτως του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ακυρώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τάσσονται κατά της πρότασης συμφωνίας.
Δεν περιμένει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να επιβληθεί στους ακραίους που ελέγχουν το κόμμα του και στους υπόγειους σχεδιασμούς τους.
Περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη μία ξεκάθαρη απάντηση: Η ΝΔ παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ο κ. Μητσοτάκης έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;»

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ αναφέρει πως το κομμάτι που αφορά την δημιουργία του ταμείου διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίες, στο οποίο συμφωνεί, είναι νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει. Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την επιφυλακτικότητά της με το θέμα της πρότασης για τον τρόπο μισθοδοσίας των κληρικών, αναφέροντας πως «εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος». Μετά την αποκάλυψη του σκοπού του ΣΥΡΙΖΑ να συνδέσει το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών με 10.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο, η ΝΔ κατήγγειλε την Κυβέρνηση και εξέφρασε την έντονη διαφωνία της με την μεθόδευση που επιχειρήθηκε.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news