facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ευ. Τσακαλώτος: Ο νόμος Κατσέλη δεν καταργείται

«Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη. Το μόνο που μπορεί να καταργηθεί θα ήτανε το κομμάτι προστασία της πρώτης κατοικίας και σε αυτό εμείς ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις που θα τις παρουσιάσουμε σύντομα για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός επεσήμανε ότι «όσοι είναι εντός του νόμου Κατσέλη 31/12/2018 δεν χάνουν κανένα δικαίωμα. Ακόμη και μόνο η αίτηση να έχει γίνει στον νόμο Κατσέλη, παραμένουν σε αυτό το σύστημα προστασίας πλήρως».

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «πολλές από τις διατάξεις, σχεδόν όλες οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη- Σταθάκη θα παραμείνουν και μετά από τον Ιανουάριο του 2019».

Πρόσθεσε δε πως «πολλές από τις διατάξεις, σχεδόν όλες οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη- Σταθάκη θα παραμείνουν και μετά από το Γενάρη του 2019».

Σχολιάζοντας τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι: «Στα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών ακινήτων που ωφελούνται από τη μείωση του έως 30%, πάνω από το ένα εκατομμύριο άτομα ανήκουν στη μεσαία τάξη», προσθέτοντας πως και στην υψηλότερη αξίας ακίνητη περιουσία, όπου οι μειώσεις είναι έως 20%, θα υπάρξουν άτομα τα οποία, με οποιονδήποτε ορισμό της μεσαίας τάξης, θα έχουν ωφέλεια.

Ανέφερε παράλληλα ότι προφανώς θα μπορούσε το όφελος να ήταν μεγαλύτερο και εάν υπήρχε ο δημοσιονομικός χώρος η μείωση θα ήταν εφάπαξ 50% μεσοσταθμικά. Τώρα, είπε, «πρέπει να δούμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ συνοδευτικά, τι θα κάνουμε το 2019 και τι θα κάνουμε το 2020».

Ερωτηθείς για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε αρχικά για τον πήχη που θέτει η αντιπολίτευση πως «θα μπορούσε να είναι πολύ ψηλότερος και θα τον περνάγαμε και γι’ αυτό δεν καταλαβαίνω τη στρατηγική της ΝΔ. Δεν το λέω αυτό σαν ρητορικό σχήμα, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι κερδίζουν που λένε ότι όλα τα πράγματα είναι καταστροφικά, δεν θα βγούμε από το μνημόνιο, θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν υπάρχουν αντίμετρα και τώρα όχι μόνο δεν μειώνονται οι συντάξεις αλλά και υπάρχουν αντίμετρα και θα υπάρχει ανάπτυξη».

«Στο ερώτημά σας αν έχουμε ξεπεράσει κάποιον πήχη για την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα, η απάντηση είναι ‘ναι’. Αν θα μπορέσουμε να κάνουμε βιώσιμη αυτήν την ανάπτυξη και να έχουμε κι ανάπτυξη καλή και το 2021, και το 2022, και το 2023, και το 2024 και το 2025, τότε εκεί είναι θέμα και της κυβέρνησης με μία αναπτυξιακή στρατηγική και τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους και τις επιχειρήσεις και τον κοινωνικό τομέα και το συνεταιριστικό τομέα να μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την καλή οικονομική κατάσταση για να κάνουμε ένα καινούργιο, διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα είναι και βιώσιμο», συμπλήρωσε.

«Παροχολογία είναι να δίνεις παροχές σε συγκεκριμένους ανθρώπους για να κερδίσεις εκλογές χωρίς να έχεις τα χρήματα, να αυξάνεται μετά το έλλειμμα του Δημοσίου και μετά να αυξάνεται και το χρέος. Αυτό κάνανε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πριν από το 2008 και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε», σημείωσε σχολιάζοντας τα περί «παροχολογίας με φόντο της εκλογές». «Εμείς με πολύ σοβαρό και σταδιακό τρόπο αρχίσαμε να κάνουμε μία δημοσιονομική αναπροσαρμογή, πέτυχε, γίναμε αξιόπιστοι και χτίζουμε ένα κοινωνικό κράτος, κάνουμε και πράγματα για την ανάπτυξη σταδιακά», πρόσθεσε.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news