facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Βίντεο: Δείτε τι κατασχέθηκε από τη σπείρα Ριχάρδου - Δίωξη για κακουργήματα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής «Ριχάρδος» και ένας αστυνομικός.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κύκλωμα έλιωνε και μετέτρεπε σε ράβδους χρυσού όχι μόνο κοσμήματα και αντικείμενα από ενεχυριάσεις, αλλά και χρυσό από «εγληματικές ενέργειες», κοινώς κλοπές και διαρρήξεις. Μάλιστα στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν κλοπιμαία από την οικία γνωστής εφοπλίστριας στα νότια προάστια.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η σπείρα διακινούσε καθημερινά χρηματικά ποσά που ξεπερνούσαν τις 400.000 ευρώ.
​Ενδεικτικό του εύρους της εγκληματικής δράσης του κυκλώματος είναι ότι η αστυνομία κατέσχεσε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, μαζί με ράβδους χρυσού και διαμάντια.
Στην ευρεία επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας συμμετείχαν μάλιστα 22 δικαστικοί.
Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αλεξανδρούπολη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, τα μέλη των κυκλωμάτων έστελναν με τουριστικά λεωφορεία τις ράβδους χρυσού, που έλιωναν σε χώρο στη Δυτική Αττική, τέσσερις φορές την εβδομάδα. 
Συνολικά, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρεισης συνελήφθησαν 63 άτομα, ενώ «εγκέφαλος» του κυκλώματος που δραστηριοποιούταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό, φέρεται να είναι ένας Τούρκος υπήκοος.
Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν εργαζόμενος σε τουριστικό λεωφορείο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 17 ράβδοι χρυσού, βάρους 24,6 κιλών, εκτιμώμενης αξίας περίπου 600.000 ευρώ.

Δίωξη για τέσσερα κακουργήματα

Σε βάρος των εμπλεκόμενων στο μεγάλο  κύκλωμα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.
Ειδικότερα, κατά περίπτωση η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της:
α) Εγκληματικής οργάνωσης,
β) Λαθρεμπορίας,
γ) Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και
δ) Τοκογλυφίας.
Επιπρόσθετα, η  ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματα που ασκήθηκε κατά περίπτωση   αφορά τα αδικήματα της:
α) Παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών,
β) Παράβασης του νόμου περί όπλων και πυρομαχικών,
γ) Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και
δ) Πλαστογραφία μετά χρήσεως
Τέλος, οι  συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια, αλλά αναμένεται να ζητήσουν   προθεσμία.
Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις για την περιγραφή των αντικειμένων που διακινούσαν. 
Ο γνωστός ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων με δεκάδες καταστήματα σε όλη τη χώρα και διαφημίσεις στην τηλεόραση, Ριχάρδος, συνελήφθη στη βίλα του στη Σαρωνίδα. Κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του.
Παράλληλα, στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και μάλιστα είχε καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος. Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.
newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news