facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Υπόθεση υποβρυχίων: Την ενοχή κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας

Να κηρυχθούν ένοχοι για την υπόθεση των υποβρυχίων οι περισσότεροι από τους βασικούς κατηγορουμένους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία κατά περίπτωση, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ειδικότερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία, καθώς, όπως είπε, από τη διαδικασία προέκυψε ότι επηρέαζε αξιωματούχους που βρίσκονταν στο κέντρο λήψης αποφάσεων αναφορικά με τις παραγγελίες των υποβρυχίων.

Παράλληλα πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι τραπεζίτες Φάνης Λυγινός για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα. Επίσης πρότεινε την ενοχή του Αντώνη Κάντα και του εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας Παναγιώτη Ευσταθίου, με την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού καθώς επίσης και στελεχών της Sunlight για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων των Υποβρυχίων, κρίνοντας ότι η εταιρεία υλοποίησε τις υποχρεώσεις της προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, ενισχύοντας την αμυντική βιομηχανία.

Παράλληλα, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Ιωάννη Μπέλτσιου για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος διότι δεν βρέθηκαν σε δικό του λογαριασμό χρήματα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη της δωροδοκίας, για μίζες που προωθήθηκαν στον τότε υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news