facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Προπηλάκισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο (Βίντεο)

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείο, όταν υπουργοί και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν για να καταθέσoυν στεφάνι.
Πρόκειται για τους κ.κ. Nίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα, Παναγιώτη Ρήγα, Κώστα Γαβρόγλου, Νίκο Μανιό, Θοδωρή Δρίτσα και Αννέτα Καββαδία, οι οποίοι μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους φοιτητές αποδοκίμαστηκαν έντονα.
Όταν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εισέλθει στο Ίδρυμα, ομάδες φοιτητών που βρίσκονταν μπροστά στην πύλη τους εμπόδισαν να περάσουν σπρώχνοντάς τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και πετώντας καφέδες και νερά.


Τελικά τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν χωρίς να καταθέσουν στεφάνι.



Μετ' εμποδίων η κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία της Βουλής

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, τιμώντας τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, προσήλθε σήμερα το πρωί και κατέθεσε στεφάνι στον περίβολο, αφού ομάδα αγνώστων εμπόδισε τους βουλευτές να εισέλθουν στο μνημείο του Πολυτεχνείου.
Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ήταν ο Θεόδωρος Δρίτσας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Ο κ. Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Βουλή των Ελλήνων, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, κατέθεσε το στεφάνι της στον περίβολο του Πολυτεχνείου. Οι αγώνες για τη Δημοκρατία, οι αγώνες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένωσαν δυνάμεις πολύ διαφορετικές σε ένα στόχο που έφερε αποτέλεσμα. Οι καιροί επιτάσσουν και στις σημερινές συνθήκες, στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, ο λαός και ο τόπος μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου να είναι μήνυμα αγωνιστικής προωθητικής διεκδίκησης και όχι διχασμού».
Στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μετείχαν οι βουλευτές: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Αννέτα Καββαδία, Νικόλαος Μανιός, Χρήστος Μαντάς, Αριστείδης Μπαλτάς και Δημήτρης Ρίζος. Οι βουλευτές συνοδεύονταν από αντιπροσωπεία του Συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής.

Οι πρώτες αντιδράσεις

«Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και σημείωσε ότι «οι μέρες αυτές είναι αυτές που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας».
«Αυτές οι συμπεριφορές δεν τιμούν τους αγώνες του Πολυτεχνείου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ΆμυναςΠαναγιώτης Ρήγας μετά το περιστατικό. Για «συγκεκαλυμμένο φασισμό» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός. «Αυτό είναι το πρόσωπο του φασισμού, είναι οι αυριανοί φασίστες» είπε χαρακτηριστικά.
«Πρόκειται για ενέργειες κάποιων που προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση του λαού και ανθρώπων που θέλουν να τιμήσουν τους αγώνες που έγιναν εκείνη την εποχή» υποστήριξε ο Νίκος Τόσκας.
«Ιδιοκτήτες του κινήματος» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης όσους εμπόδισαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Φίλης είπε πως «το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε καμία παράταξη. Τώρα που αντιμετωπίζουμε μια άνοδο της ακροδεξιάς τέτοιες αντίληψης ιδιοκτησίες εγγράφονται στην αμφισβήτηση των ακροδεξιών». Όπως τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε υποστήριζε το ενωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου και όχι υπέρ της ιδιοκτησίας» συμπληρώνοντας ότι «σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις κατά της κυβέρνησης - υπάρχουν προσμονές αλλά όχι διαδηλώσει - μια ομάδα αυτοπακολούμενων πρωτοπόρων σε πολλά εισαγωγικά θέλησαν να μετατρέψουν το ενωτικό μήνυμα του πολυτεχνείου σε μια αντικυβερνητική οπερέτα».
Μέλη της ΛΑΕ πέρασαν στο χώρο χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, ενώ λίγο μετά τις 10:30 κατέθεσε στεφάνι ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών

Μια ακόμη καταδρομική επίθεση... πρόβα τζενεράλε εν όψει του εορτασμού της 17 Νοέμβρη, έκαναν μπαχαλάκηδες που εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ. 
Πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, μία ομάδα ατόμων βγήκε από το Πολυτεχνείο, πέταξε τις μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στην συμβολή της Πατησίων και Τοσίτσα και στην συνέχεια εισήλθαν και πάλι στο εσωτερικό του ιδρύματος.
Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν ζημιές η τραυματισμοί,ενώ δεν έγιναν προσαγωγές ατόμων.

«Φρούριο» η Αθήνα - Φόβοι για επεισόδια

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχει τεθεί και φέτος η Ελληνική Αστυνομία ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που πρόκειται να κορυφωθούν αύριο με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Στους δρόμους αναμένεται να βγουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ενώ στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προβλέπεται η αυξημένη επιτήρηση αστυνομικών τμημάτων και γενικώς κτιρίων, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καταδρομικές επιθέσεις.
Παράλληλα, «μυστικοί» αστυνομικοί στα Εξάρχεια θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.
Ακόμα, αύριο η αστυνομία θα προχωρά σε προληπτικές προσαγωγές υπόπτων για την αποφυγή επεισοδίων.
Τέλος, πάνω από το κέντρο της Αθήνας από νωρίς ανήμερα της επετείου θα πετούν συνεχώς τόσο το ελικόπτερο της αστυνομίας όσο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), ώστε το Κέντρο Επιχειρήσεων να έχει ολοκληρωμένη εικόνα.
newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news