facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Καθηγητές ΑΠΘ: Ούτε το μεσημέρι δεν μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα

«Διαφοροποιούμαστε στην έκφραση ''όταν σουρουπώνει, μην κυκλοφορείτε μόνοι μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο". Πλέον, ούτε το καταμεσήμερο δεν μπορούμε να κινούμαστε ελεύθεροι», δήλωσε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο γενικός γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού στο ΑΠΘ Χρήστος Γαλαζούλας με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε καθηγητής σε χώρο του πανεπιστημίου για να τον ληστέψουν.

«Εκτός από τη διακίνηση ναρκωτικών, πάρα πολλές έκνομες ενέργειες συμβαίνουν καθημερινά. Έχουν αντιληφθεί ότι το πανεπιστημιακό άσυλο είναι χώρος ανομίας», πρόσθεσε ο κ. Γαλάζουλας τονίζοντας ότι "η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου είναι τόσο παρεξηγημένη που γίνεται πλήρη παρανόηση του όρου και όχι απλώς κατάχρηση. Χρησιμοποιείται αφηρημένα και δίνει έναυσμα σε κάποιους να το χρησιμοποιούν προς όφελός τους για παράνομες ενέργειες. Αυτό έχει εκληφθεί από κάθε παρα-έμπορο, κάθε έμπορο ναρκωτικών, ότι εδώ μέσα δεν μπαίνει η αστυνομία. Είναι θέμα μόνο πολιτικής βούλησης».

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο κ. Γαλαζούλας υπογράμμισε ότι «το περιστατικό συνέβη μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, η αστυνομία αρνήθηκε να μπει μέσα επικαλούμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο και ότι χρειάζονται περαιτέρω εντολές άνωθεν. Είναι σαφέστατο στο νόμο ότι όταν εκτελούνται κακουργηματικές πράξεις η αστυνομία μπαίνει χωρίς καμία έγκριση. Η Αστυνομία επικαλείται ότι πρέπει να διασταυρώσει την πληροφορία ότι τελείται κακουργηματική πράξη για να επέμβει».

«Τα ελληνικά πανεπιστήμια βιώνουν την πιο δύσκολη περίοδο από άποψη χρηματοδότησης και λειτουργίας. Σαν σύλλογος ΔΕΠ έχουμε κάνει αρκετές φορές προτάσεις με στόχο να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση και πάντα σκόνταφταν στην απαίτηση χρημάτων», υποστήριξε ο γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού στο ΑΠΘ.

Ακούστε τη συνέντευξη στον realfm 97,8


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news