facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Κατεδαφίσεις- εξπρές αυθαιρέτων: Ποια ακίνητα μπαίνουν στο στόχαστρο

Με συνοπτικές διαδικασίες θα κατεδαφίζονται από τις 9 Νοεμβρίου 2019 όποια αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές εντοπίζονται από τους ελεγκτές αυθαίρετης δόμησης, ενώ παράλληλα προωθείται η θέσπιση προνοιακού επιδόματος σε όσους κατεδαφίζεται η πρώτη κατοικία.

Οι fast track διαδικασίες στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών προβλέπονται σε τροπολογία που αναμένεται να προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη σύσταση Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

Σε ό, τι αφορά τη θέσπιση προνοιακού επιδόματος στέγασης σε οικογένειες των οποίων η κύρια κατοικία κατεδαφίζεται, αυτό θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια.

Οι προϋποθέσεις είναι το κτίσμα που κατεδαφίστηκε να αποτελούσε την κύρια κατοικία και μόνη ιδιοκτησία σε ακτίνα 250 χλμ. από την τοποθεσία του κατεδαφισθέντος. Και επιπλέον το συνολικό εισόδημα να είναι έως 24.000 ευρώ, ανεξαρτήτως της σύνθεσης της ωφελούμενης μονάδας. Το ύψος του επιδόματος αναμένεται να καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

Την ίδια ώρα με άλλη τροπολογία διαγράφονται τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης σε περιπτώσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου.

Σε ό, τι αφορά τα μη τακτοποιημένα αυθαίρετα, από εδώ και πέρα και μέχρι τις 8 Απριλίου 2019, οι ιδιοκτήτες που θα τα τακτοποιούν, θα έχουν έκπτωση 10% σε σχέση με τις προβλέψεις του νόμου. Στη συνέχεια τα πρόστιμα θα είναι προσαυξημένα κατά 10% σε σχέση με τα προβλεπόμενα έως τις 8 Οκτωβρίου 2019 και έπειτα κατά 20% έως και τη λήξη του σχετικού νόμου στις 9 Νοεμβρίου 2019.

Επιπλέον, θα προβλέπεται πως στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες προβαίνουν σε κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων τους, το αρμόδιο για τη διαπίστωση της κατεδάφισης όργανο, συντάσσει και εκδίδει το πρωτόκολλο συμμόρφωσης. Το πρωτόκολλο θα κοινοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης προκειμένου να εφαρμοστεί η διαδικασία διαγραφής των προστίμων λόγω αυτοκατεδάφισης

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news