facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Επτά σημεία έθεσε ο Θεοδωράκης μετά την επανεκλογή του

Με το εντυπωσιακό ποσοστό του 93,59%, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανεξελέγη επικεφαλής στο Ποτάμι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του 3ου Συνεδρίου του κόμματος στον Κεραμεικό. 
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Μαυρωτάς, γραμματέας Οργανωτικού ο Γιώργος Γκαρής, γραμματέας Στρατηγικών Δράσεων η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, ενώ επικεφαλής της Νεολαίας η Μαρία Δαμανάκη και ο Αναστάσιος Παππάς.
Με ποσοστό 90,33% εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση του κόμματος για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, ενώ «όχι» στην πρόταση 10 σημείων του Γιώργου Αμυρά είπε η πλειοψηφία του 41,67%, έναντι 34,47 για το «ναι».

Επτά σημεία

Στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση της επανεκλογής, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε 7 σημεία για τις μετεκλογικές συνεργασίες:
  1. Πλήρης αποκομματικοποίηση του κράτους οριζοντίως και καθέτως
  2. Ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο ανάπτυξης
  3. Σύγχρονη ανοιχτή παιδεία χωρίς τις ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα
  4. Σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις
  5. Προστασία της Γης, της Θάλασσας, των Ζώων ως ιστορική μας υποχρέωση
  6. Διαγενεακή δικαιοσύνη ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές αποφάσεις
  7. Αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή ομοσπονδία

«Αυτά είναι τα επτά σημεία, για τα οποία εμείς αγωνιζόμαστε. Και θα αγωνισθούμε. Συμπεριλαμβάνω σε αυτά και τις δέκα προτάσεις του Γιώργου Αμυρά, τις οποίες κατέθεσε στο συνέδριο. Είναι προτάσεις που συμπληρώνουν όλα αυτά που υποστηρίζουμε» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε:
«Είμαστε η πολιτική συμμαχία του ΑΛΛΙΩΣ! Αυτή τη μάχη θα δώσουμε, θα συνεχίσουμε να ταρακουνούμε την κοινωνία. Με καινοτόμες ιδέες, με τολμηρές αλλά πάντα μελετημένες προτάσεις. Με στόχο να κερδίζει η Ελλάδα».
Για τα εσωκομματικά του Ποταμιού ο κ. Θεοδωράκης είπε:
«Δεν με ενδιαφέρουν οι υποσημειώσεις στα καταστατικά. Και θέλω να σας το πω ευθέως. Δεν με ενδιαφέρουν τα βερμπαλιστικά κείμενα και οι σχεδιασμοί στην άμμο.
ΘΕΛΩ όμως και το εξασφαλίζει το νέο καταστατικό. Ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών και των φίλων στις αποφάσεις του Κινήματος. Θα πρέπει να είστε περήφανοι για το Κίνημα μας.
Τολμάμε και κάνουμε όσα κανείς άλλος δεν τολμά στο πολιτικό σύστημα. Κάναμε τρία εσωτερικά δημοψηφίσματα. Για τα πολιτικά, τα οργανωτικά, τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ερωτήματα και τελικά απαντήσεις, που μας ξεβολεύουν, που δεν μας χαϊδεύουν. Οι αδιάβλητες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες μαρτυρούν ότι αυτό το Κίνημα δεν φοβάται την κριτική και την αντίθετη άποψη.
Το Ποτάμι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με λάθη και ατέλειες. Ένα Κίνημα που ποτέ δεν βολεύτηκε με την ακινησία και τη σιωπή. Ανέλαβα την ευθύνη για τις αποφάσεις συνεργασίας που πάρθηκαν το 2017.
Δεν κρύβομαι και δεν κρυφτώ στα δύσκολα και στα λάθη. Αλλά και όλοι εσείς, δεν πρέπει να κρυφτείτε. Πρέπει να δώσετε το μήνυμα, ότι το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Είναι εδώ και καλούμε τους πολίτες που παραμένουν ανήσυχοι για την πορεία της χώρας. Τους πολίτες που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα να επιλέξουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει στα αυτιά όλων των φίλων σας. Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή. Το πιστεύω και συνεχίζω! Έχουμε πολύ δουλειά αυτόν τον χειμώνα. Σας καλώ να αναλάβετε την ευθύνη για την επιτυχία του Κινήματος μας.
Για να κάνουμε τη χώρα ΑΛΛΙΩΣ».



newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news