facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Θ. Αντετοκούνμπο

Τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο μετά το ντέρμπι της Euroleague προκάλεσαν την παρέμβαση σε ανώτατο βαθμό, και δη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η κ. Δημητρίου, μετά τις αντιδράσεις αλλά και τις αναφορές που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία, ζήτησε την διενέργεια έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Ειδικότερα, ζητεί να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, τα οποία σχετίζονται με παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου.
Ήδη, αναφορές για το θέμα έχουν γίνει από το ΕΣΡ και την γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη. Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκεια των Ελλήνων μπασκετμπολιστών για τα ρατσιστικά φαινόμενα.
Η παρέμβαση, έρχεται λίγες ημέρες μετά την ρατσιστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά στον Θανάση Αντετοκούνμπο, που οδήγησε τον σούπερ στάρ αθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο, να δημοσιεύσει ανοιχτή επιστολή στήριξης στον αδελφό του σημειώνοντας ότι:«Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news