facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Οι βουλευτές θα πάρουν τα αναλογούντα» από τα αναδρομικά για τα ειδικά μισθολόγια

Μπορεί ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, να επιχείρησε – με μεγάλη καθυστέρηση – να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τα αναδρομικά των βουλευτών, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστραφούν σε αυτούς χρήματα καθώς δεν τα δικαιούνται, ωστόσο μέχρι εκείνη την ώρα η σύγχυση που επικρατούσε άφησε «ελπίδες» σε κάποιους κυβερνητικούς βουλευτές. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δέδες, ο οποίος μιλώντας στην στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο κανάλι της Βουλής, πριν τις δηλώσεις του κ. Βούτση, διατύπωσε την άποψη πως οι βουλευτές θα πάρουν «τα ανολογούντα» από τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Δέδε υπάρχει ένα «παραθυράκι», για όσους ήταν επαγγελματίες με ειδικό μισθολόγιο: «Εγώ ως Διευθυντής του ΕΣΥ έχασα το 48% των αποδοχών μου. Όταν μιλάμε για τα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα επιστροφής των περικοπών. Και δεν είναι παροχή όπως λέγεται. Παροχή είναι όταν κάποιος έχει κάτι που δεν δικαιούται. Όταν αδίκως στερηθεί κάτι και το επιστρέφεις, δεν είναι παροχή, είναι συμπλήρωμα», ανέφερε.

Στην ερώτηση εάν ο ίδιος θα πάρει και αναδρομικά ως βουλευτής, ο κ. Δέδες απάντησε: «Πιστεύω πως η πλειονότητα θα έχει το προνόμιο. Εγώ δεν θα πάρω πολλά γιατί το μέτρο είναι από το 2012 και μετά και εγώ πήρα σύνταξη το 2013, θα πάρω το ανάλογο, δηλαδή κάτι ψιλά. Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά και δεν περιμένω αυτά τα λεφτά, βέβαια τα λεφτά πάντα χρειάζονται. Ακούγεται δίκαιο, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Απλά θα περικοπούνε κατά 70% λόγω της βουλευτικής αποζημίωσης και θα πάρουν τα αναλογούντα».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news