facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Μία περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση στη φύλαξη του Τσίπρα, αλλά χωρίς ΜΑΤ...

Δεν διαφοροποιεί κάτι την αστυνομική επιβάρυνση για την φύλαξη του κ. Τσίπρα από προηγούμενους πρωθυπουργούς, πλην ίσως του γεγονότος ότι η διαμονή του στις παρυφές του Αττικού Άλσους και οι γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες, απαιτούν ενισχυμένες και ασφαλώς, πολυσύνθετες φυλάξεις.

Ας ξεκινήσουμε από τη φύλαξη του Μαξίμου, χωρίς σε αυτή να αθροιστεί η μόνιμη φρουρά του κ. Τσίπρα, που όπως επισημαίνεται από έγκυρες πηγές του bloko.gr είναι απροσδιόριστη. Μπορεί ενδεχομένως να φτάνει ή και να ξεπερνά τους 100 και κάθε φορά, όπως σε κάθε πρωθυπουργό, εξαρτάται από τον ... μπάρμπα στην Κορώνη.

Σε καθημερινή βάση η ΓΑΔΑ διαθέτει περισσότερους από 150 αστυνομικούς, οι οποίοι αριθμούνται ως εξής: 2 διμοιρίες ΥΜΕΤ, ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, καθώς και αστυνομικοί της ασφάλειας. Η παρατακτή δύναμη ενισχύεται κάθε φορά που υπάρχει διαδήλωση ή κάποια εκδήλωση με αρνητικό πρόσημο στην αστυνομική εκτίμηση πιθανής απειλής, οπότε μόνο τότε επιστρατεύονται και τα ΜΑΤ.

Για την κατοικία του κ. πρωθυπουργού στην Κυψέλη, η αστυνομία διαθέτει καθημερινά περίπου 80 αστυνομικούς, που αποτελούνται από προσωπικό της ΥΜΕΤ, της ΔΙΑΣ και της ασφάλειας Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των αστυνομικών που αποσπούνται από άλλες δραστηριότητες και καθήκοντα για ν' απασχοληθούν σε Μαξίμου και πρωθυπουργική κατοικία, ξεπερνά με άνεση τους 230. Όση δηλαδή και η δύναμη μιας μικρής αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας.

bloko

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news