facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Πολυτεχνείο: Πολεμικό σκηνικό στα Εξάρχεια μετά την πορεία

Πολεμικό σκηνικό στήθηκε μπροστά από το Πολυτεχνείο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων, ενώ ακόμη η πορεία βρισκόταν έξω από την αμερικανική πρεσβεία και με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να γίνει η πρώτη καταγραφή των ζημιών.
Η ένταση ξεκίνησε έξω από τη ΓΑΔΑ, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε κατά αστυνομικών με βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν και δύο τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Μέσα σε λίγη ώρα η Πατησίων και οι γύρω δρόμοι των Εξαρχείων μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.
Πύρινα οδοφράγματα, «βροχή» από μολότοφ, χημικά, «αύρες» που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μπροστά από το Πολυτεχνείο, συνέθεσαν το πολεμικό σκηνικό. Ένταση επικράτησε και στην πορεία στη Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα, κουκουλοφόροι επιχείρησαν να κόψουν με τροχό την πλαϊνή καγκελόπορτα του Πολυτεχνείου και τα κατάφεραν, ενώ λίγο αργότερα έκαψαν μία ελληνική σημαία. 
Έκοψαν με τροχό την πλαϊνή καγκελόπορτα του Πολυτεχνείου
Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο η κίνηση στα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.
Επιχείρησαν να κάψουν ελληνική σημαία
 Επίθεση έξω από τη ΓΑΔΑ
Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να τους απομακρύνουν. Έγιναν οκτώ προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υπάρχουν δύο τραυματίες αστυνομικούς, τους οποίους παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Η πορεία στην Αθήνα

Με κεντρικά συνθήματα "Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό", και "τόσα χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, η χούντα δεν τελείωσε το '73"  φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, φορείς, σωματεία συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.
Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσύγκεντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύτηκε ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.
Παράλληλα ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην οποία βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Προπηλάκησαν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Αγνωστοι προπηλάκισαν στελέχη από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ όταν περνούσε έξω από την αμερικανική πρεσβεία.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.  

 newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news