facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του Ι. Ντογιάκου

Βόμβα, που πάντως δεν εξερράγη, τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το σπίτι εισαγγελέα στον Βύρωνα τα ξημερώματα.
Περί τις 04:00, άγνωστος τηλεφώνησε στον ιστότοπο Ζούγκλα και στην Εφημερίδα των Συντακτών και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά. Ο άγνωστος τόνισε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.
Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έπρεπε να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.
Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην μπαγκαζιέρα δικύκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, διαμένει ο δικαστικός Ισίδωρος Ντογιάκος.
Στο σημείο παραμένει δύναμη της αστυνομίας και το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Ο κ. Ντογιάκος δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

Ντογιάκος: Δεν χειρίζομαι κάποια σοβαρή υπόθεση για να στοχοποιηθώ

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ», λέει ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος που λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε από την αστυνομία για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την πολυκατοικία που διαμένει στον Βύρωνα.
«Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», λέει ο εισαγγελέας ο οποίος στο παρελθόν έχει χειριστεί «βαριές» υποθέσεις, όπως τη Χρυσή Αυγή και το δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα.
Από το περιβάλλον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πάντως, λένε ότι ίσως η σημερινή ενέργεια σχετίζεται με το ότι «εδώ και 3 χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του".
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την εξέλιξη της πορείας των ερευνών.
«Η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται από ενέργειες που στρέφονται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Καταδικάζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.
Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται. Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την διαλεύκανση της υπόθεσης. 

ΝΔ: Στόχος της επίθεσης σε Ντογιάκο ο εκφοβισμός της Δικαιοσύνης

Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η τρομοκρατική επίθεση κατά του εισαγγελέα κ. Ντογιάκου έχει ως προφανή στόχο τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και ειδικά εκείνων των δικαστών που δεν είναι αρεστοί στους εμπνευστές της.
Οι Έλληνες δικαστές δεν τρομοκρατούνται.
Καλούμε την Κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η απαράδεκτη ανοχή της στη βία και την ανομία έχει οδηγήσει την κατάσταση της χώρας στο απροχώρητο».
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news