facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη: Τραγούδησαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και έκαψαν αμερικανική σημαία

Την αμερικάνικη σημαία έκαψαν διαδηλωτές μπροστά από το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της πορείας για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείους Θεσσαλονίκη.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία τραγούδησαν "Πότε θα κάνει ξαστεριά" κι έκαψαν συμβολικά και μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή, έφτασε η πρώτη πορεία που ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, για την 45η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν μέλη του Συνδέσμου Εξορισθέντων- Φυλακισθέντων Αντιστασιακών, ενώ ακολούθησαν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.





Νωρίτερα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Κρατώντας πανό κατά του φασισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της σχολής του Αριστοτελείου, για να τιμήσουν τα ιστορικά γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου του 1973, που σήμαναν την αρχή του τέλους της Δικτατορίας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη του ΕΚΘ, ενώ στην πορεία συμμετέχει με μπλοκ και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως στις 17.30 μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο και ξεκίνησαν πορεία.
4624241
4624242
4624247_2
ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr , voria.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news