facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Αλβανική αστυνομία για θάνατο Κατσίφα: Όλα έγιναν νόμιμα, δεν υπάρχει βίντεο

Σημαντικά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα έθεσε το ελληνικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας Ταχρί Βελίου, στην τρίωρη συνάντηση που είχε μαζί του.

Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας τους παρουσίασε μία εκδοχή για το τι ακριβώς έγινε, ωστόσο, δεν τους δόθηκε πρόσβαση στη δικογραφία, ούτε και η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις έρευνες.

O Βελίου τους έδωσε χρονολογικά μια εικόνα για το πώς εξελίχθηκε το περιστατικό. «Το επεισόδιο ξεκίνησε με τους πυροβολισμούς στον αέρα και όχι με αφορμή την ελληνική σημαία. Κάτοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Όταν έφτασαν με περιπολικά οι αστυνομικοί, δέχθηκαν πυρά. Στη συνέχεια τον έχασαν και πληρούνταν οι συνθήκες και τα κριτήρια για να ειδοποιηθεί η ειδική ομάδα και να τον εντοπίσει» ισχυρίστηκε ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας, ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει βίντεο απο drone από την καταδίωξη.

«Δεν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Έκαναν χρήση των όπλων κάτω από τις απαραίτητες νόμιμες προϋποθέσεις» υπογράμμισε ο κ. Βελίου, στους Έλληνες αξιωματικούς.

Όσον αφορά την παράδοση της σορού στην οικογένειά του, ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας είπε ότι αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να επισπευστεί η διαδικασία.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news