facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Στέφανος Μάνος: Μόνο τυφλοί δεν βλέπουν την ανάγκη για ιδιωτικά πανεπιστήμια

Με παρέμβασή του στο facebook ο Στέφανος Μάνος ζητά να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος που προβλέπει την λειτουργία μόνο δημόσιων πανεπιστημίων.
Οπως γράφει, σχολιάζοντας την σημερινή κατάσταση των ανωτάτων ιδρυμάτων, πρέπει να είσαι τυφλός για να μην βλέπεις την ανάγκη να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο η να θέλεις να ζημιώσεις την πατρίδα σου.
Γράφει ο Στέφανος Μάνος:
Το άρθρο 16 του Συντάγματος ορίζει ότι "η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Τα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Κράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά από αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους"....Ορίζει επίσης ότι "οι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί. Tο υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό τους επιτελεί επίσης δημόσιο λειτούργημα"...."H επαγγελματική και κάθε άλλη ειδική εκπαίδευση παρέχεται από το Kράτος και με σχολές ανώτερης βαθμίδας για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από τρία χρόνια, όπως προβλέπεται ειδικότερα από το νόμο, που ορίζει και τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων αποφοιτούν από τις σχολές αυτές."
"H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται."
Αυτά και άλλα πολλά και φλύαρα προβλέπει το άρθρο 16 του Συντάγματος. Η ανώτατη εκπαίδευση που παρέχεται στην Ελλάδα, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από κρατικά ιδρύματα με καθηγητές και λοιπό διδακτικό προσωπικό δημόσιους λειτουργούς, είναι το αποτέλεσμα, η εφαρμογή στην πράξη του άρθρου 16.
Το ερώτημα που θέτω σε κάθε αναγνώστη μου είναι: Είσαι απόλυτα ευχαριστημένος με το εφαρμοσμένο αποτέλεσμα του άρθρου 16 ή θέλεις να αλλάξει;
Αν θέλεις να αλλάξει πρέπει να ζητήσεις από κάθε βουλευτή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ψηφίσει υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.
Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν έχει περιλάβει το άρθρο 16. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι στο θεσμικό επίπεδο όλα έχουν καλώς στην παιδεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, να μην αλλάξει τίποτε θεσμικό στην Παιδεία.
Αντιγράφω από άρθρο του Γιάννη Ιωαννίδη που δημοσιεύτηκε στις 10.11.2018 στα ΝΕΑ, τη γνώμη του για το πανεπιστήμιο: "Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι ένα κλειστό club που εξυπηρετεί διάφορους αφώτιστους, ετερόφωτους, κομματικούς ντενεκέδες, ιεροφάντες της ανοησίας, και άλλους χαλαρούς βολεμένους." Και στις 14.10.2018 ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος στην Καθημερινή: "Με τους (καθηγητάδες) και το σύστημα-νοοτροπία που τους στηρίζει, η χώρα δεν θα δει προκοπή: οι ικανοί θα φεύγουν, όσοι σοβαροί σταδιοδρομούν στο εξωτερικό δεν θα επιστρέψουν, τα πανεπιστήμια θα βυθίζονται στο έλος της κολλητοκρατίας".
Πρέπει να θέλεις να είσαι τυφλός και να μη βλέπεις την ανάγκη να αλλάξει το πλαίσιο για την Παιδεία, το άρθρο 16. Ή να θέλεις να ζημιώσεις την πατρίδα σου, να την εξασθενήσεις προς όφελος...
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news