facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ντυνάν: Μπερδεμένοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -«Δεν έχουμε δικαιοδοσία για προανακριτική» λένε τώρα

Μπερδεμένοι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το αν η εξεταστική επιτροπή μπορεί να μιλήσει για πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Παρά το γεγονός ότι το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλά για ποινικές ευθύνες υπουργών τουλαχιστον για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιμένουν στο θέμα των ποινικών ευθυνών, ενώ άλλοι να λένε ότι η εξεταστική δεν έχει τέτοια δυνατότητα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος προανήγγειλε για μια ακόμα φορά ποινικές διώξεις λέγοντας πως «ποινικές ευθύνες υπάρχουν και στο Ντινάν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και θα βγουν. Περιμένετε! Η επόμενη εβδομάδα είναι κοντά»
Την ίδια ώρα ο Χαράλαμπος Τζαμακλής που ήταν και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλη άποψη «Εμείς, ως μέλη της Εξεταστικής, έχουμε αρμοδιότητα να δούμε εάν υπάρχουν γενικές ευθύνες ή γκρίζα σημεία στις πράξεις πολιτικών προσώπων. Δεν έχουμε αρμοδιότητα να ασκήσουμε διώξεις ούτε να επισημάνουμε εάν υπάρχουν ή όχι ενδείξεις ενοχής. Εμείς λέμε ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για μια σειρά ζητημάτων. Εως εκεί είναι η δικαιοδοσία μας»
Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία και την Δημοκρατική Συμπαράταξη πως στα πορίσματα τους αναφέρουν καθαρά πως δεν υπάρχουν όχι μονο ποινικές αλλά ούτε καν πολιτικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων που χειρίστηκαν τις υποθέσεις που εξετάζει η εξεταστική, τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν ως εξής
  • Λαμπρούλης (ΚΚΕ): «Αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες πάσης φύσεως εμπλεκομένων και συμφωνούμε μ τη διαβίβαση του πορίσματος. Τεράστιες οι ευθύνες για την κατάσταση στην Υγεία και των προηγουμένων και των σημερινών.
  • Μαυρωτάς (Ποτάμι): «Να κλείσουμε τις τρύπες του συστήματος. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι παρελθόντες ήταν διάβολοι και οι παρόντες άγγελοι». 
  • Μεγαλομύστακας (Ενωση Κεντρώων): «Θα έπρεπε να εστιάσουμε στον σκοπό της ίδρυσης του νοσοκομείου που ήταν να έχει καθαρά κοινωφελή χαρακτήρα. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Υπήρξαν σχέσεις διαπλοκής του Δ.Σ του ΚΙΕΝ με πολιτικούς των δύο κομμάτων με προσλήψεις έναντι ασυλίας στην οικονομική κακοδιαχείριση. 
Νικολόπουλος: Να πάνε όλοι προανακριτική και ας αθωωθούν
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος ζήτησε όλοι οι υπουργοί να παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή για όλα τα αδικήματα και να βρουν το δίκιο τους στη συνέχεια στην δικαιοσύνη και στα δικαστήρια. Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι το λαϊκό αίσθημα συντάσσεται με την ρήση του Παύλου Πολάκη πως πρέπει να μπουν κάποιοι στη φυλακή προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news