facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση μαθητών για τη Μακεδονία από δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη

Με έναν έφιππο μαθητή να προπορεύεται, μαθητές που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους αντιδρώντας στη συμφωνία των Πρεσπών, συγκεντρώθηκαν  μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλιακή Λεωφόρο Θεσσαλονίκης.
Με συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κρατώντας ελληνικές σημαίες, όπως αναφέρει το thestival.gr, αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης, με τους δρόμους γύρω από τον Λευκό Πύργο να είναι κλειστοί.
Παράλληλα, και σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης μόνο στην περιοχή 50 σχολεία - γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ- βρίσκονται υπό κατάληψη.
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επίσης σε καταγραφή των υπό κατάληψη σχολείων προχωρά από το πρωί και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Εκτιμάται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ότι σήμερα το πρωί στο 30% των σχολείων από τα συνολικά 170 είτε πραγματοποιείται κατάληψη είτε οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε αποχή, προκειμένου να συμμετέχουν στις δύο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις. 
Ανάλογη εικόνα με καταλήψεις στα σχολεία καταγράφεται και σε πολλούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ μαθητές θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Κατερίνη και Σέρρες.
naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news