facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Στο Φανάρι ο Γαβρόγλου – Θα ενημερώσει τους ιεράρχες για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να ενημερώσει τους ιεράρχες για το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Εκκλησίας – κυβέρνησης για το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών αλλά και τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Μία ημέρα πριν από την τακτική συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου η οποία πραγματοποιείται αύριο Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας επισκέπτεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να επιχειρήσει να «σβήσει» τις «φωτιές» που άναψε στους κόλπους της Ιεραρχίας το σχέδιο συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου, δίνοντας διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το απόγευμα, ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπου οι δύο πλευρές «συμφώνησαν ότι διαφωνούν». Ο κ. Γαβρόγλου επιχείρησε – μάταια όπως φάνηκε – να πείσει τους ιεράρχες για διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορές οι οποίες όμως – όπως είπε – «μπορούν να λυθούν».

Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, αρχιμανδρίτης Πρόδρομος, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος, ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν σημαίνει ότι σε έναν διάλογο πάντοτε συμφωνούμε. Υπάρχουν σημεία που έχουμε άλλη προσέγγιση» δήλωσε με νόημα.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε εκφράσει από το καλοκαίρι του 2017 με επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος.

Με την επιστολή αυτήν, που στάλθηκε την 1η Αυγούστου 2017, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε φροντίσει να θέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ενώπιον των ιστορικών ευθυνών του, καθιστώντας σαφές πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν ήταν σε καμία περίπτωση διατεθειμένο να δεχθεί να διαγραφούν από το Σύνταγμα οι αναφορές σε αυτό, στις δικαιοδοσίες του αλλά και στην Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του 1928.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news