facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Στο «σφυρί» 76.000 ακίνητα ακόμα και σε λαϊκές συνοικίες

Αλλάζει άρδην το σκηνικό και γίνεται πολύ πιεστικότερο σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς από το 2019.

Η συγκυρία αυτή αναμένεται να φέρει σε πλειστηριασμούς περίπου 76.000 ακίνητα.

Η ασφυκτική πίεση που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις συστημικές να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κόκκινα δάνεια, που αποτελούν μεγάλη πληγή για τις ελληνικές τράπεζες, ανοίγει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, τον ασκό του Αιόλου για τους πλειστηριασμούς στις λεγόμενες «λαϊκές συνοικίες».

Όπως γράφει το ρεπορτάζ, οι πωλήσεις δανείων σε funds και οι πλειστηριασμοί αποτελούν τα όπλα που κατά τους Ευρωπαίους, με άλλα λόγια θα βοηθήσουν τις ελληνικές τράπεζες να πατήσουν πιο γερά στα πόδια τους.

Η εντολή, λοιπόν, για επίσπευση της διαδικασίας θα εφαρμοστεί για τρεις διαφορετικούς λόγους, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

- Η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς λείανε τόσο το θεσμικό πλαίσιο, όσο και τις διαδικασίες των πλειστηριασμών ώστε να είναι πιο λειτουργικά και αποτελεσματικά. Δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών, περιορίστηκε από έξι σε δύο μήνες ο χρόνος για να επαναληφθεί ένας άγονος πλειστηριασμός, ποινικοποιήθηκε η παρεμπόδιση από τις συλλογικότητες, υιοθετήθηκε η άρση τραπεζικού απορρήτου για κόκκινους δανειολήπτες κ.ά.

- Στις 31 Δεκεμβρίου 2018 λήγει η ισχύς του νόμου Κατσέλη, και όπως όλα δείχνουν, θα αντικατασταθεί από μια πολιτική επιδοτήσεων των δανειοληπτών. Το νέο καθεστώς θα επιδοτεί υπό προϋποθέσεις δανειολήπτες με ακίνητα αξίας σημαντικά μικρότερης των 100.000 ευρώ.

- Οι τράπεζες τα δύο προηγούμενα χρόνια εξάντλησαν το απόθεμα κόκκινων δανείων που συνδέονταν με εγγυήσεις μεγάλων κατοικιών, σπιτιών σε ακριβές περιοχές κ.λπ. Οι πλειστηριασμοί αγγίζουν πλέον τον σκληρό πυρήνα της λεγόμενης λαϊκής κατοικίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, μόνο από πλειστηριασμούς και συγκεκριμένα πακέτα κόκκινων δανείων που έχουν ήδη τεθεί προς πώληση, μέσα στο 2019 εκτιμάται ότι θα αλλάξουν χέρια συνολικά 75.900 ακίνητα.

nooz

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news