facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Έρευνα: Μετά βίας τα βγάζουν πέρα 6 στους 10 Έλληνες

Μπορεί τα Μνημόνια να αποτελούν παρελθόν, ωστόσο το αποτύπωμα φτώχειας που άφησαν σε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, λόγω των περικοπών μισθών, συντάξεων και της πτώσης της αγοραστικής δύναμης, δύσκολα θα εξαλειφθεί στα ερχόμενα χρόνια.

Έρευνα που διενήργησε τον περασμένο Οκτώβριο το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) σε δείγμα 1.500 καταναλωτών φέρνει στο φως τις οικονομικές αδυναμίες και αντιξοότητες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πάνω από το 60% των ελληνικών νοικοκυριών.

Τα στοιχεία της έρευνας, που περιλαμβάνει απαντήσεις του δείγματος των 1.500 καταναλωτών σε ένα ευρύ ερωτηματολόγιο, είναι αποκαλυπτικά και ενδεικτικά της δεινής οικονομικής κατάστασης που βιώνουν τα νοικοκυριά της μισής Ελλάδας...

*Το 62% τω ερωτηθέντων δήλωσε ότι μόλις τα βγάζει πέρα οικονομικά και μετά δυσκολίας.

*Το 82% απάντησε ότι το ερχόμενο 12μηνο δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κάνει αποταμίευση, ενώ μόλις το 14% επί του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε θετικά..

*Το 41% δήλωσε στην ίδια έρευνα ότι το ερχόμενο 12μηνο θα περιορίσει τις δαπάνες κατανάλωσης, λόγω οικονομικής στενότητας.

*Το 95,5% των καταναλωτών θεωρεί αδύνατη την αγορά νέου Ι.Χ τον ερχόμενο χρόνο.

*Μόλις το 1,9% των νοικοκυριών σκοπεύει να αγοράσει η να κατασκευάσει κατοικία, ενώ μόνο το 10,9% φιλοδοξεί να κάνει ανακαίνιση του σπιτιού του.

*Το 45% των νοικοκυριών αναμένει νέα επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το ερχόμενο 12μηνο.

*Το 38% των καταναλωτών θεωρεί ότι τον ερχόμενο χρόνο θα έχουμε εκ νέου άνοδο τω τιμών των προϊόντων με τον ίδιο η ταχύτερο ρυθμό...

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news